Grote pin- en tankpas fraude ontdekt

BaRTeZ en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie Regio Utrecht heeft met negen arrestaties een criminele organisatie opgerold die verantwoordelijk was voor het verduisteren van ten minste 200.000 euro. Dit maakte de politie gisteren bekend.

De negen mannen die zijn aangehouden werden allemaal tussen november 2002 en eind maart 2003 aangehouden, van de negen zitten er drie nog steeds vast. De arrestaties begonnen in november met de aanhouding van twee mannen uit Veenendaal die in een vrachtwagen inbraken. De twee hadden een groot aantal pin- en tankpasjes in hun bezit.

Het grote aantal pasjes wekte wantrouwen bij de recherche. De pasjes werden onderzocht en daaruit bleek dat ze waren gekopieerd. De pasjes werden tijdens mobiele transacties, dit zijn transacties waarbij de gebruiker van een pasje ermee aan de deur betaald, gekopieerd.

Over de periode van november 2002 en april 2003 hield de recherche nog zeven mannen aan. 25 mensen hebben aangifte gedaan van fraude met hun pin- of tankpasje. Met de gekopieerde pasjes werd geld opgenomen of aankopen gedaan voor een totaal bedrag van minimaal 60.000,- euro. De overige 130.000,- euro werd 'getankt'.

Bij huiszoekingen trof de recherche ook nog eens bij twee van de verdachten een hennepkwekerij aan. Ook troffen ze een handelsvoorraad cocaïne vast. De drie die nog vast zitten zijn drie Utrechters van achttien, negentien en vierentwintig jaar oud.