Abdullah Haselhoef geen imam meer

Abdullah R.F Haselhoef neemt afstand van zijn titel als imam. Haselhoef, die meerdere malen in opspraak kwam door zijn uitlatingen, meent dat de titel hem in de weg staat om zijn privé-mening te uiten.

In het tv-programma NOVA verklaarde Haselhoef gisteravond afstand van zijn titel te doen, omdat de mening die hij namens de islam als imam verkondigt soms botst met zijn persoonlijke opinie. "Ik blijf wel meedoen aan het publieke debat maar gewoon als burger. Ik voelde mezelf in een harnas zitten omdat de imam Haselhoef dingen moest zeggen volgens de islam terwijl ik ook een mening heb als privé-persoon. Dat kwam soms met elkaar in conflict."

Haselhoef was tot voor kort verbonden aan het psycho-medisch centrum Parnassia in Den Haag. Donderdag besloten de imam en de instelling in onderling overleg uit elkaar te gaan. Dat besluit volgde nadat Haselhoef in het tv-programma Buitenhof had gezegd begrip te hebben voor pro-Palestijnse demonstranten die tijdens een manifestatie in Amsterdam spandoeken met hakenkruisen met zich meedroegen. Eerder raakte Haselhoef in opspraak toen hij de doodstraf voor homoseksuelen onder bepaalde voorwaarden aanvaardbaar noemde. Ook kwam Haselhoef negatief in het nieuws omdat hij de titel ''imam'' onterecht zou voeren.

Haselhoef houdt zich tegenwoordig bezig met Maghreb media-online, een site die nieuws en achtergronden over moslims in Nederland brengt.

Haselhoef ''imam af''