Brüno aangeklaagd voor hersenbloedingen

Acteur Sacha Baron Cohen is aangeklaagd door een vrouw die beweert door hem in een rolstoel te zitten. Cohen zou als zijn alter ego Brüno bij een bingo-evenement Richelle Olson hebben geslagen, waarna zij op de grond zou zijn gevallen.

Vervolgens zou het slachtoffer zijn aangevallen door medewerkers van Cohen en werd haar "vernedering” vastgelegd op camera, zo schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com vandaag.

Olson raakte compleet overstuur na de vermeende mishandeling en viel in een andere ruimte flauw, waarbij ze haar hoofd stootte. In het ziekenhuis werden volgens het slachtoffer twee hersenbloedingen geconstateerd. Sindsdien is ze aangewezen op een rolstoel en een looprek. Olson sleept naast Cohen ook onder meer het Amerikaanse mediabedrijf NBC Universal voor de rechter.

Brüno, een homoseksuele Oostenrijkse modeontwerper, is het hoofdpersonage van de gelijknamige film die later dit jaar uitkomt. De nieuwe productie van komiek Cohen, ook bekend van onder meer de typetjes Ali G en Borat, draait vanaf juli in de Nederlandse bioscopen.


Brüno aangeklaagd voor hersenbloedingen  (foto: DAG)