Grieperige Vogels

Door ziekte van de vaste columnist krijgt u een vervangcolumn uit de Columnsubmit

Column door Pelgrim

De paniek is weer teruggekeerd. Terwijl ze in de Verenigde Staten vluchten voor windjes die krachtiger zijn dan standje drie van de gemiddelde huis-, tuin- en keukenventilator, is er in Europa een andere schrik. Natuurlijk mag het ons niet ontgaan zijn. De vogelgriep beheerst het nieuws.

Roemenië, Hongarije, Zweden, Engeland en Griekenland zijn al trotse bezitters van de ziekte. Natuurlijk is zo'n griepje niet erg voor de mensheid. Maar daar heeft moeder natuur iets op verzonnen. Er is namelijk een dodelijke variant voor mensen. Het moet wel eerlijk verdeeld blijven. Wij Europeanen willen ons vogelvrij voelen, dus dan moeten we ons ook aanpassen.

De angst is dus groot. Mensen komen niet meer buiten, want stel je voor. Vooral nu de vogeltrek gaande is, wordt het risico groter. Bang voor de dodelijke variant, maar ondertussen wel 40 sigaretten per dag opsteken. Want die stress moet toch gekalmeerd worden.

Sinds de eerste uitbraak van de ziekte is Jeroen Pauw niet meer op de buis verschenen. Ik zie geen lelijke eendjes meer rijden en de koekoksklok staat inmiddels stil. Is het dan toch erger dan ik zou denken? Misschien gaan we dit gewoon niet overleven. We worden gewoon kapot gemaakt door de natuur. Is dit soms een straf van God?

Ik heb in mijn leven veel meegemaakt. BSE, Mond en Klauwzeer en natuurlijk de Varkenspest. Ik kan het gelukkig nog navertellen, dus waarom zou ik nu vrees hebben? Komt dit omdat die H1nogwat variant toch hardnekkiger is dan een besmette biefstuk. Het scheelt gelukkig dat ik geen duivenvlees eet, laat staan dat kip hier vaak geserveerd gaat worden. Ohoh, ik doe nu toch wel mee met de meute, ik lijk zelf wel in paniek. Dat is op zich toch niet zo verwonderlijk, ik ben toch ook maar een vreemde vogel.