FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 oktober 2005

'Gerommeld met alarmsysteem cellenblok Schiphol-Oost'

Icoon AlgemeenEr is gerommeld met het alarmsysteem van het detentiecentrum op Schiphol-Oost, aldus bewaarders van het complex maandag in de Volkskrant. Hierdoor was de situatie in de cellenblokken, waar afgelopen donderdag bij een grote brand elf illegalen om het leven zijn gekomen, niet in orde. De bewaarders zouden bij de leiding meerdere malen hebben aangedrongen op verbeteringen.

De toezichthouders, die anoniem willen blijven uit angst voor hun baan, zeggen dat de brand te verwachten was. De directie zou volgens schriftelijke meldingen, die in het bezit zijn van de krant, op de hoogte zijn van de situatie. Onder andere zouden van twee afdelingen de nooddeuren zijn ontkoppeld, waardoor ze bij een brandmelding niet opengingen. Wegens het vaak voorkomen van een vals alarm door prullenbakbrandjes, zou de leiding het systeem hebben geblokkeerd. Anders zouden de vreemdelingen mogelijk kunnen ontsnappen.

"Een schande", zeggen de bewaarders. "De leiding had dat besloten, omdat er te weinig personeel aanwezig was om de nooddeuren bij een brandalarm te bewaken." De bewaarders hebben daarnaast ook nog geklaagd over het gebrek aan personeel, het tekort aan werkende portofoons en het toestaan van het roken van sigaretten door de gedetineerden in de cellen.

In de krant laat het ministerie van Justitie weten dat ze nog niet ingaan op de klachten zolang het onderzoek nog niet is afgerond. De Onderzoeksraad voor Veiligheid, de gemeente Haarlemmermeer en het Openbaar Ministerie (OM) hebben momenteel een onderzoek lopen naar de gang van zaken rond de brand.

Medewerkers van het Forensisch Laboratorium onderzoeken het cellencomplex
Medewerkers van het Forensisch Laboratorium onderzoeken het cellencomplex

Grieperige Vogels

Door ziekte van de vaste columnist krijgt u een vervangcolumn uit de Columnsubmit

Column door Pelgrim

De paniek is weer teruggekeerd. Terwijl ze in de Verenigde Staten vluchten voor windjes die krachtiger zijn dan standje drie van de gemiddelde huis-, tuin- en keukenventilator, is er in Europa een andere schrik. Natuurlijk mag het ons niet ontgaan zijn. De vogelgriep beheerst het nieuws.

Samir A. niet meer welkom op HS Leiden

Via de nieuws-submit werd ons het volgende gemeld:

De Hogeschool Leiden heeft besloten om Samir A. de toegang voor een periode van maximaal één jaar te ontzeggen. Dat schrijft de schoolleiding in een e-mail aan medewerkers en studenten. Zijn arrestatie twee weken geleden heeft tot grote onrust geleid. De aanwezigheid van de student zou lopende het proces de goede gang van zaken en de continuïteit op de school kunnen verstoren. Samir A. werd twee weken geleden opnieuw aangehouden in verband met een antiterreur actie.

De verdachte volgde twee maanden lang een studie Chemie aan de Hogeschool Leiden. Zijn aanwezigheid is echter lange tijd stilgehouden. Docenten noemden hem eerder een voorbeeldig student. Of Samir A. zijn studie later kan voortzetten is nog niet bekend. Het College van Bestuur: "Er dient eerst duidelijkheid te komen over het verloop van de strafzaken voordat een beslissing genomen kan worden over een mogelijke terugkeer op de hogeschool."

Buccaneers schorsen Rice

Kort voor de wedstrijd tegen de San Francisco 49ers is defensive end Simeon Rice door de Tampa Bay Buccaneers naar huis gestuurd. De precieze reden is niet bekend gemaakt.

Volgens geruchten is Rice niet komen opdagen bij een bespreking, maar general manager Bruce Allen weigerde op de details in te gaan: "Het moge duidelijk zijn dat het met discipline te maken heeft. Het is voor één wedstrijd, we zullen ons door deze wedstrijd heen vechten en we zien wel hoe we daarna verder gaan."

Met 110 sacks in zijn 10-jarige NFL-carrière staat Rice 14e aller tijden. Driemaal werd hij verkozen om in de Pro Bowl, de jaarlijkse allstar-wedstrijd van de NFL te spelen. In 2004 werd hij echter voor de wedstrijd weggestuurd omdat hij besprekingen en trainingen niet bijwoonde. Ook haalde hij zich de woede van fans van zijn vorige teams op de hals door zich in interviews laatdunkend uit te laten over Phoenix, waar hij vijf seizoenen voor de Arizona Cardinals speelde, en Illinois, waar hij college-football speelde voor de Fighting Illini.

Feyenoord en Ajax tonen interesse in Luirink

Zowel Feyenoord als Ajax volgen met bijzondere belangstelling de verrichtingen van Gijs Luirink, die bij FC Groningen op de positie van centrale verdediger speelt.

Luirink presteert sterk dit seizoen in het Oosterpark en zijn goede spel leverde hem al een plek in Jong Oranje op. De verdediger staat nog tot 2009 onder contract, dus als een van de topclubs de speler daadwerkelijk wil aantrekken, dan zal er wel een behoorlijke transfersom betaald moeten worden.

Naast Ajax en Feyenoord hebben ook enkele buitenlandse clubs belangstelling voor de 22-jarige speler.

'Wegvagen Israël is standaardbeleid Iran'

''De vernietiging van Israël is een standaarddoel van Iran en niet een nieuw standpunt. We streven er al lang naar Israël van de kaart te vegen'', zo heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad vandaag laten weten in een toespraak voor Iraanse strijdkrachten. Ahmadinejad wekt met de uitspraken de indruk dat de kritiek vanuit de wereld op zijn uitlatingen van afgelopen week - toen hij ook stelde dat Israël van de kaart moet worden geveegd - overdreven is.

Volgens Ahmadinejad zei de oprichter van de islamitische staat, grootayatollah Khomeini, tijdens zijn leven precies hetzelfde. Die riep zelfs regelmatig op tot de vernietiging van Israël.

Vanuit het westen kwam afgelopen week veel kritiek op de eerdere uitspraken van de Iraanse president. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties tikte Iran zelfs op de vingers, omdat het VN-lidstaten verboden is om andere lidstaten te bedreigen met geweld. Iran ontkent dat het met geweld gedreigd heeft, het erkent alleen de staat israël en het bestaansrecht daarvan niet.

Jongen (15) rijdt 158 op de A15

static had ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:

Icoon OpmerkelijkDe politie Rotterdam meldde vandaag dat zij een 15-jarige jongen heeft aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Opmerkelijk daarbij is dat de jongen uit Rotterdam met 158 kilometer per uur over de A15 reed, waar een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur geldt.

De jongen bleek de auto van zijn vader te hebben "geleend". De politieagenten zagen de auto 's ochtends rond 09:00 uur met hoge snelheid voorbijkomen en hebben de jongen direct aangehouden. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt, waarna hij door zijn vader is opgehaald van het politiebureau.

Onderhandelingen Kameleon-serie op Talpa

Icoon Televisie Steven de Jong en Talpa zijn aan het onderhandelen over een serie die gaat over de tweeling uit de Kameleonboeken, zo heeft de regisseur vandaag gemeld. Als de serie door de onderhandelingen komt, zal die in de vooravond te zien zijn bij Talpa. De Jong: "De financiële kant moet nog geregeld worden, maar beide partijen zijn enthousiast."

De acteurs die de tweeling in de eerste twee films speelden, zijn nu 17 jaar en dus te oud om nog een keer Hielke en Sietse te vertegenwoordigen. Daarom wordt er gezocht naar nieuwe acteurs die de rol van de tweeling op zich willen nemen. Volgens De Jong is het concept van de Kameleon sterk genoeg voor een serie. Momenteel schrijft hij de derde en vierde Kameleonfilm.

Manke Nelis met standbeeld geëerd in Jordaan

Standbeeld Manke NelisIn de Amsterdamse Jordaan is vanmiddag een standbeeld van Manke Nelis onthuld. De in 1993 overleden volkszanger is te bewonderen op het Johnny Jordaanplein, naast de beelden van collega-artiesten Johnny Jordaan, Tante Leen en accordeonist Johnny Meijer. De onthulling was erg feestelijk, aldus initatiefnemer Gerry Holland.

Het beeld werd onthuld door burgemeester Job Cohen. Daarnaast traden er verschillende Amsterdamse artiesten op. Het beeld werd gemaakt door de beeldend kunstenaar Rob Cerneüs, die ook verantwoordelijk is voor het beeld van Johnny Meijer. Manke Nelis, een pseudoniem van Cornelis Pieters, staat afgebeeld met zijn onafscheidelijke bas.

De zanger, die tot zijn dood in de Amsterdamse Jordaan woonde, veranderde zijn aanvankelijke artiestennaam Carlo Pietro in Manke Nelis toen hij in 1956 bij een motorongeluk zijn rechterbeen verloor. Hij trad jarenlang op in The Shorts Of London aan het Rembrandtplein in Amsterdam. In 1987 kreeg hij landelijke bekendheid dankzij de top 10-hit 'Kleine Jodeljongen'.

Uitslagen Spanje Speelronde 10

FC Barcelona hoeft in de Primera Divison nog maar één team voor zich te dulden: Osasuna. Het team van Frank Rijkaard versloeg in Camp Nou met speels gemak Real Sociedad: 5-0.

Koploper Osasuna won met 2-0 van het tegenvallende Espanyol. Lopez en Munoz waren verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie. Aan beide goals ging een blunder van keeper Kameni vooraf. Getafe verloor met 1-0 van Deportivo la Coruña en verliest terrein op Osasuna. Diego Tristan werd de matchwinnaar door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. In de tweede helft kreeg Getafe via Pachon een niet te missen kans, maar de aanvaller faalde. Depor kan langzaamaan omhoog kijken na de zege.

FC Barcelona boekte in eigen huis tegen Real Sociedad zijn derde overwinning op rij en staat nu tweede. Van Bommel begon in de basis en scoorde na negentien minuten het eerste doelpunt voor de blaugranas. De middenvelder deed dat op aangeven van Ronaldinho. Via dezelfde Braziliaan liep de landskampioen nog voor rust uit naar 2-0. De manier waarop Ronaldinho dat deed was knap: eerst creëerde hij ruimte voor zichzelf om vervolgens de bal onhoudbaar binnen te schieten. In het tweede bedrijf werkte Barca dankzij Ronaldinho, Puyol en Larsson aan zijn doelsaldo.

Waar Mark van Bommel een hoofdrol voor zich opeiste, speelde Patrick Kluivert een anonieme rol in het gelijkspel van Valencia tegen Racing Santander (1-1). Kluivert mocht voor het eerst in competitieverband aantreden in de basis, maar opvallen deed hij niet. David Albelda zette de thuisploeg op voorsprong, alvorens Aganzo na een mooie aanval Racing langszij bracht. Valencia speelde in het laatste gedeelte met een man meer, maar dat kon nieuw puntenverlies voor de ploeg van Sanchez Flores niet voorkomen.

Real Madrid herstelde zich bij Betis Sevilla van de nederlagen tegen Valencia en Deportivo la Coruña. In Ruiz de Lopera werd het 0-2 voor de Koninklijke, die het zonder Zidane, Baptista, Ronaldo en Beckham moest stellen. Betis – dat zeer tegenvallende resultaten boekt – had in de eerste helft het betere van het spel, maar kwam niet verder dan wat kansen uit stilstaande fases. De ploeg uit Andalusië kwam door toedoen van Robinho zelfs op achterstand. De Braziliaan scoorde van afstand op aangeven van Raúl. In de tweede helft van hetzelfde laken een pak: Betis met overwicht zonder echte kansen, al trof Edu het houtwerk. De net ingevallen verdediger Alvaro Mejia besliste met een kopbal (knappe pass van Guti) het duel.


Uitslagen 10e speeldag:
Real Betis Sevilla – Real Madrid 0-2
Athletic de Bilbao – Celta de Vigo 1-1
Deportivo Alavés – Cádiz 0-0
Real Mallorca – Sevilla 1-1
Osasuna – Espanyol 2-0
Valencia – Racing Santander 1-1
Real Zaragoza – Málaga 1-1
FC Barcelona – Real Sociedad 5-0
Deportivo la Coruña – Getafe 1-0
Atlético Madrid – Villareal 1-1


Stand na 10 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Osasuna102114 - 10
2FC Barcelona101924 - 10
3Real Madrid101821 - 11
4Getafe101716 - 13
5Celta de Vigo101712 - 10
6Villareal101617 -12
7Sevilla101610 - 6
8 Deportivo la Coruña101613 - 11
9Valencia101615 - 14
10Real Sociedad101615 - 19
11Atlético Madrid101411 - 10
12Cádiz10137 - 9
13Málaga101114 - 13
14Real Zaragoza101012 - 14
15Racing Santander10105 - 7
16Real Mallorca1099 - 18
17Real Betis Sevilla1097 - 17
18Deportivo Alavés1088 - 14
19Espanyol1086 - 13
20Athletic de Bilbao10610 - 15

Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 9
Ronaldo – Real Madrid – 7
Villa – Valencia – 7

Uitslagen Duitsland Speelronde 11

De elfde speelronde in de Duitse Bundesliga kende geen grote verrassingen. Bayern München won moeizaam bij 1.FC Köln, Werder Bremen versloeg Frankfurt met grote cijfers en HSV wist van concurrent Schalke 04 te winnen.

Bayern München had het knap lastig tegen de 1.FC Köln. De Rekordmeister kwam na een half uur spelen op een achterstand door een doelpunt van Matthias Scherz. In de tweede helft herstelde de ploeg van Felix Magath zich. Via verdediger Lucio en aanvoerder Michael Ballack werd alsnog de zege binnengehaald (1-2). Roy – Das Phantom - Makaay was ook deze wedstrijd onzichtbaar. De spits staat nu al zeven competitiewedstrijden droog en kreeg vervolgens ook nog kritieken te verwerken van voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Werder Bremen bleef in het spoor van de kampioen. De makkelijk scorende ploeg - het maakte tot deze wedstrijd al 27 treffers - scoorde tegen Eintracht Frankfurt ook weer viermaal. Amanatidis opende nog wel de score voor de bezoekers, maar tien minuten later was de balans alweer gelijk door Frings. In de tweede helft liep de kampioen van 2004 via doelpunten van Borowski (2) en Klose uit naar een 4-1 winst. Laatstgenoemde is nu alleen topscorer in de Duitse Bundesliga, de spits vond al elfmaal het net.

Hamburger SV – zonder de geschorste van der Vaart - won in eigen huis nipt van concurrent Schalke 04 en smeerde de club uit Gelsenkirchen daarmee de eerste nederlaag aan. Mahdavikia maakte halverwege het eerste bedrijf het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de winst is het verschil tussen HSV en Schalke opgelopen tot zes punten. Het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk won eindelijk weer eens en staat daarmee in de subtop. Ex-Feyenoorder Ebi Smolarek maakte in de slotfase de 2-0 tegen Borussia Mönchengladbach. Oliver Neuville redde nog de eer voor de bezoekers. Giovanni Trapattoni doet het nog steeds niet al te best als trainer van VfB Stuttgart. De Italiaan zag zijn ploeg met 3-3 gelijkspelen tegen Hertha BSC. Voor de Berlijnse club scoorden Ellery Cairo en Nando Rafael.

Uitslagen Speelronde 11

Arminia Bielefeld - Hannover 96 4-1
FSV Mainz 05 - 1. FC Nürnberg 4-1
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 4-1
1. FC Kaiserslautern - Bayer Leverkusen 2-2
VfB Stuttgart - Hertha BSC 3-3
1. FC Köln - Bayern München 1-2
MSV Duisburg - VfL Wolfsburg 1-0
Hamburger SV - Schalke 04 1-0
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 2-1

Stand na Speelronde 11

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Bayern München 11 28 24-7
2 Werder Bremen 11 26 31-13
3 Hamburger SV 11 24 19-6
4 Schalke 04 11 18 11-7
5 Bor. M'Gladbach 11 18 16-13
6 Hertha BSC 11 18 18-16
7 VfL Wolfsburg 11 16 12-13
8 Dortmund 11 15 17-15
9 Bielefeld 11 15 16-16
10 VfB Stuttgart 11 13 14-14
11 Leverkusen 11 13 19-20
12 Hannover 96 11 11 14-17
13 FSV Mainz 05 11 10 13-17
14 Eintr. Frankfurt 11 10 11-19
15 1. FC Köln 11 9 16-25
16 MSV Duisburg 11 9 12-21
17 Kaiserslautern 11 9 16-27
18 Nürnberg 11 6 11-24

Topscorers:

Miroslav Klose - Werder Bremen - 11 goals

Eekhoorntjesdans

Eekhoorntjes zijn leuke kleine beestjes die je niet al te vaak ziet. Als je ze al ziet dan is het meestal in een flits omdat deze beestjes nogal al redelijk snel zijn. De kans dat je ze dan kan fotograveren of op film kunt zetten is dus ook erg klein.

De kans in nog kleiner dat je twee eekhoorntjes te gelijk ziet. Dat je deze twee eekhoorntjes dan ook nog precies voor je raam ziet is nog vele malen kleiner. Maar hoe klein deze kans ook is, de kans bestaat en als deze zich voordoet dan ben je heel erg blij dat je toevallig een filmcamera bij de hand hebt.

Kaper Sex.com in Mexico gearresteerd

Icoon InternetIn Mexico is Stephen Cohen gearresteerd, de man die zes jaar lang het domein Sex.com uitbaatte. De 57-jarige Cohen is inmiddels uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij een aantal jaar geleden werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 65 miljoen dollar aan de rechtmatige eigenaar van de domeinnaam, Gary Kremen.

Kremen registreerde Sex.com in 1994, toen domeinnamen nog gratis waren. De ondernemer zag echter meer heil in het eveneens door hem geregistreerde Match.com, dat hij opbouwde tot een grote datingsite. Cohen wist in 1995 met vervalste documenten via dotcombeheerder Network Solutions de URL, waarmee tot op dat moment nog niets was gebeurd, in handen te krijgen. Toen Kremen maanden later merkte dat hij het domein niet meer in handen had, deed hij zijn beklag bij Network Solutions. Deze meldde hem echter dat er geen wetgeving aangaande virtuele diefstal bestond.

Wat volgde was een jarenlange rechtszaak. Cohen had ondertussen het handelsmerk Sex.com geregistreerd, wat het voor Kremen juridisch nog moeilijker maakte de site weer in handen te krijgen. In 2001 werd Cohen eindelijk veroordeeld, maar de oplichter was inmiddels de grens over gevlucht en had een groot deel van zijn geld op buitenlandse rekeningen gestald. De zaak Cohen versus Kremen leidde twee jaar geleden tevens tot de historische gerechtelijke uitspraak dat een domeinnaam het eigendom is van diegene die hem registreert.

Agassi al zeker van Masters Cup

Andre Agassi heeft zich gekwalificeerd voor de Masters Cup in Sjanghai. De 35-jarige Amerikaan wordt de oudste deelnemer aan het elitetoernooi sinds Jimmy Connors in 1987.

Agassi dankt zijn ticket aan Marcos Baghdatis, die gisteren David Nalbandian versloeg in Basel. Daardoor is het mathematisch zeker dat The Las Vegas Kid in november kan afreizen naar de Chinese havenstad. De laatste keer dat Agassi deelnam aan de Masters Cup was in 2003, toen hij in de finale in Federer zijn meerdere vond. Agassi was al twaalf maal eerder present op het prestigieuze toernooi.

Roger Federer, Rafael Nadal, Lleyton Hewitt en Andy Roddick plaatsten zich al in een eerder stadium voor de Masters Cup. Dit gold ook voor Marat Safin, maar de Rus laat wegens een blessure verstek gaan voor het toernooi. De strijd om de laatste tickets barst vanaf morgen los in het Masterstoernooi van Parijs. Goede kanshebbers zijn Guillermo Coria, Nikolai Davydenko, Ivan Ljubicic en Fernando Gonzalez.

PSP-headset komt er aan

Er is een plaatje verschenen van de headset die er aan zit te komen voor de PSP. EB-games neemt ook al pre-orders op, en vermeldt dat de headset vanaf 5 November te koop zal zijn.



Natuurlijk is deze headset ideaal voor Socom: Fireteam Bravo, en het is vast geen toeval dat de release van de headset ongeveer gelijktijdig valt met de release van Socom. Kortom: binnenkort lekker wireless gamen en schreeuwen.

Roddick, Gonzalez veroveren titel

Andy Roddick en Fernando Gonzalez hebben laat in het seizoen nog een toernooizege kunnen bijschrijven. Roddick was de beste in Lyon, terwijl Gonzalez heerste in Basel.

Roddick won met 6-3 en 6-2 van het veelbelovende Franse talent Gaël Monfils. Roddick hoefde – net als in de rest van de week – opnieuw niet zijn service in te leveren. Een break aan het begin van iedere set gaf A-Rod bovendien al snel de nodige lucht om Monfils van het lijf te houden. Monfils gaf toe dat zijn derde ATP-finale een moeilijke ervaring was: ”Ik had teveel respect voor hem, maar hij maakte het me erg lastig. Hopelijk treffen we elkaar binnenkort opnieuw.”

Voor Roddick is de zege in Lyon zijn vijfde toernooiwinst van 2005. ”Het is zeker niet slecht in een tegenvallend jaar vijf toernooien te winnen. Natuurlijk zou ik ze blind omruilen voor één Grand Slamzege,” zei de hardhitter na afloop. Roddick had ook nog een aardig woordje over voor zijn opponent: ”Gaël is nog ongelooflijk jong en iedereen in Frankrijk zal opgewonden moeten raken door zijn prestaties.”

Fernando Gonzalez pakte in Basel zijn zevende ATP-titel. De Chileen versloeg in de eindstrijd Marcos Baghdatis met 6-7, 6-3, 7-5 en 6-4. De twintigjarige Cyprioot verraste gisteren nog Nalbandian, maar Gonzalez was na het verlies in de tiebreak steeds net de betere. Een vroege break in de vierde set deed Baghdatis de das om. Eerder dit jaar won Gonzalez al in Auckland en Amersfoort.

Uitslagen Italië Speelronde 10

In de Italiaanse Serie A is de spanning eindelijk weer terug. AC Milan wist koploper en landskampioen Juventus eindelijk punten afhandig te maken en liep daardoor drie punten in. Internazionale kan de titelaspiraties na het gelijke spel tegen Sampdoria voorlopig weer vergeten.

Juventus was tot gisteren ongenaakbaar in de Serie A. De Oude Dame won negen wedstrijden op rij en kreeg daarin slechts twee tegendoelpunten te verwerken. AC Milan wist als enige club nog een beetje in het spoor te blijven van Juve, maar met een achterstand van vijf punten was een overwinning in het eigen San Siro noodzakelijk. Milan – aankomende dinsdag de tegenstander van PSV in de Champions League – ging dan ook sterk van start. Via ex-international Clarence Seedorf kwam het op een 1-0 voorsprong. Zijn schot werd van richting veranderd en belandde achter doelman Chiment in het goal. Nog voor rust bereikte de ploeg van Ancelotti een veilige voorsprong. Kaká bracht de Milanezen op 2-0 en Pirlo bracht de ruststand op 3-0. In de tweede helft kwam Juventus niet verder dan één doelpunt, de Franse aanvaller Trezeguet bracht met zijn treffer de 3-1 eindstand op het scorebord.

Internazionale wist na de midweekse nederlaag tegen AS Roma gisteravond weer niet te winnen. De Nerazzurri kwamen op het veld van Sampdoria niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor de thuisclub was Aimo Diana tweemaal trefzeker, maar dit was niet genoeg voor een overwinning. Cambiasso en Cordoba scoorden voor Inter, waarmee het vierde blijft en dit seizoen weer mag dromen om de Scudetto.

Fiorentina is dit seizoen sterk bezig in de Serie A. De club uit Florence won door treffers van topscorer Luca Toni en Jørgensen van het laaggeklasseerde Cagliari met 2-1. Suazo bracht de bezoekers nog wel op voorsprong, maar dit was niet genoeg voor minimaal een punt. Cagliari eindigde de wedstrijd nog met negen man; Conti en Canini werden in de slotfase van het veld gestuurd met tweemaal geel.

AS Roma kende een goede week. Na de overwinning bij Internazionale eerder deze week, werd er vandaag met 2-1 gewonnen van Ascoli. Phillipe Mexes kon zich bekronen tot de matchwinnaar van de Romeinen, de Franse verdediger maakte in de laatste minuut de winnende treffer. Domizzi van Ascoli maakte vijf minuten daarvoor nog de openingstreffer van Panucci ongedaan. Aan de kant van Roma werd ex-Ajacied Christian Chivu wegens een elleboogstoot van het veld gestuurd. Stadsgenoot Lazio Roma mist met de nederlaag tegen Reggina de aansluiting met de top. Door een eigen doelpunt van Zauri ging het met 1-0 onderuit.

Uitslagen Speelronde 10

AC Milan - Juventus 3-1
Sampdoria - Internazionale 2-2
AS Roma - Ascoli 2-1
Chievo - Empoli 2-2
Fiorentina - Cagliari 2-1
Lecce - Messina 0-2
Livorno - Parma 2-0
Reggina - Lazio Roma 1-0
Treviso - Siena 0-1
Udinese - Palermo - vanavond

Stand na Speelronde 10

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 10 27 19-5
2 AC Milan 10 25 21-8
3 Fiorentina 10 22 22-12
4 Internazionale 10 19 20-10
5 Livorno 10 18 11-10
6 Chievo 10 16 14-11
7 Palermo 9 15 14-14
8 AS Roma 10 15 15-10
9 Lazio Roma 10 15 13-13
10 Sampdoria 10 14 19-17
11 Siena 10 14 18-19
12 Empoli 10 14 12-15
13 Udinese 9 13 11-11
14 Ascoli 10 11 11-12
15 Reggina 10 9 10-15
16 Messina 10 8 10-15
17 Parma 10 6 8-19
18 Treviso 10 5 5-16
19 Cagliari 10 4 7-17
20 Lecce 10 4 5-19

Topscorers

Luca Toni - Fiorentina - 12 goals

Harmes pakt goud en zilver bij WB-wedstrijden

Turnster Suzanne Harmes heeft bij wereldbekerwedstrijden in het Sloveense Maribor een gouden en zilveren medaille behaald.

Op de vloer pakte onze landgenote de eerste plaats met een score van 9,050 punten. Daarmee bleef ze Tina Erceg uit Kroatië net voor. De Roemeense turnster Catalina Ponor was op de balk net ietsje beter, maar de score van 8,900 punten was wel voldoende voor de tweede plaats.

Gisteren behaalde Suzanne Harmes al brons op het onderdeel brug.

Wellens snelste in Sint-Michielsgestel

Bart Wellens heeft ook de tweede wedstrijd in de Superprestige gewonnen. De Belg van Fidea bleef in Sint-Michielsgestel Sven Nys en Gerben de Knegt voor.

Na een snelle start ontstond er een kopgroep van drie man: De Knegt, Dlask en Vanthourenhout. Nys en Wellens reageerden snel en vonden aansluiting met de leiders. Ook Wim Jacobs kwam voorin postvatten. Dit gold niet voor Richard Groenendaal, die ook in zijn eigen achtertuin een teleurstellende prestatie leverde en als elfde zou eindigen. De beslissing vooraan viel nadat Wellens het tempo opvoerde en wegreed van de rest. Nys kon wegens een stuurfout het wiel van zijn rivaal niet houden en verloor steeds meer terrein. Op anderhalve ronde van het einde had Wellens al een voorsprong van zo’n dertig seconden en was hij zegezeker. Nys was De Knegt de baas in de strijd om plaats twee. Bij de dames was de zege voor Daphny van den Brand, die Hormes-Ravenstijn en Grimberg de baas was.

Uitslag Sint-Michielsgestel:
1. B. Wellens (Bel)
2. S. Nys (Bel)
3. G. de Knegt (Ned)
4. S. Vanthourenhout (Bel)
5. P. Dlask (Tsj)
6. W. Jacobs (Bel)
7. K. Ausbuher (Tsj)
8. T. Vannoppen (Bel)
9. C. van den Bergh (Ned)
10. E. Vervecken (Bel)

Stand na 2 manches:
1. B. Wellens (Bel) – 30
2. S. Nys (Bel) – 28
3. G. de Knegt (Ned) – 25
4. W. Jacobs (Bel) – 23
5. P. Dlask (Tsj) – 20
S. Vanthourenhout (Bel) - 20

Kalender Superprestige:
06/11 – Hamme-Zogge
20/11 – Asper-Gavere
27/11 – Gieten
24/12 – Diegem
05/02 – Hoogstraten
18/02 – Vorselaar

Uitslagen Schotland Speelronde 13


In Schotland is Heart of Midlothian zijn ongeslagen status kwijt. Hibernian was met 2-0 te sterk voor de Schotse koploper. Celtic profiteerde van de eerste seizoensnederlaag van de Hearts. De 4-2 zege op Dundee United bracht de ploeg van coach Gordon Strachan aan kop in Schotland. Glasgow Rangers stelde teleur, door met 1-1 gelijk te spelen tegen Inverness.

De stadsgenoten Hearts en Hibernian waren aan elkaar gewaagd. Pas na de rode kaart voor Edgaras Jankauskas, die zijn tegenstander Scott Brown hard wegduwde, moest de ploeg van interim-coach John McGlynn de doelpunten incasseren. Guillaume Beuzelin en Gary O'Connor zorgden voor de doelpunten voor Hibernian, dat derde staat in de Schotse Premier League.

Met een eigen doelpunt van Chris Sutton begon de wedstrijd slecht voor Celtic. Maar mede door toedoen van de verdedigers van Dundee stond Celtic bij rust met 2-3 voor. De tweede helft was slechter dan de eerste. Invaller Stephen Pearson stelde vlakbij voor tijd de winst veilig door de 2-4 te scoren. Op basis van een slechter doelsaldo moest Heart of Midlothian zijn koppositie inleveren.

Rangers stelde teleur met de 1-1 tegen Inverness. Zelfs tegen tien man konden de Rangers het verschil niet maken.

Uitslagen:

Kilmarnock - Aberdeen 4-2
Falkirk - Livingston 1-1
Glasgow Rangers - Inverness CT 1-1
Hibernian - Hearts 2-0
Dundee United - Celtic 2-4
Dunfermline Athletic - Motherwell 0-3

Stand na 13 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic133235 - 12
2Hearts133227 - 9
3Hibernian132824 - 13
4Glasgow Rangers132223 - 13
5Kilmarnock131823 - 22
6Motherwell131725 - 28
7Aberdeen131617 - 17
8Inverness CT131413 - 16
9Dundee United131316 - 22
10Falkirk131313 - 23

Supermarkten halen AD uit de schappen

LaurusIn een aantal supermarkten van Super de Boer in Groningen en Friesland wordt geen Algemeen Dagblad meer verkocht. De zelfstandige supermarkthouders haalden de kranten vorige week uit de schappen na een artikel in het AD waarin moederconcern Laurus met een roestige fiets werd vergeleken. "Het AD had regelmatig verhalen waarvan je dacht 'kantje boord', maar dit was de druppel", zo zegt initiatiefnemer Jouke de Jong van de Super de Boer in het Friese dorp Grou. "Ik heb hier een hartstikke mooi bedrijf. Dan raken de aannames en kreten die je leest over Laurus je zeker. Bij mij komt de krant er voorlopig niet meer in."

Laurus zelf steunt de actie niet. "Ik kan me de woede voorstellen", zo zegt een woordvoerder van het bedrijf uit Den Bosch. Het Algemeen Dagblad snapt niets van de actie. "De redactie is onafhankelijk en kan natuurlijk niet worden aangestuurd door een groep ondernemers", reageert een woordvoerder van de krant. Het was overigens geen redacteur die de opmerking in de krant had gezegd. In het artikel wordt een analist aangehaald die het over de omzetcijfers van moederconcern Laurus heeft.

Launchgames Xbox 360 draaien op 1 processor?

Toen de Xbox 360 in mei dit jaar werd onthuld is aangegeven dat de Xbox 360 gebruik gaat maken maken van 3 CPU "Cores" die, alledrie óf twee threads óf twee applicaties kunnen draaien. Hoewel dit ervoor zorgt dat de Xbox 360 in potentie erg krachtig is, is het erg lastig om voor de Xbox 360 te programmeren omdat men rekening moet houden met welke core welk stukje rekenwerk moet uitvoeren.

Een gerucht dat deze week boven is komen borrelen zegt dat de developers (die hun titels af moeten hebben voor 22 november) een oplossing hebben gevonden voor bovenstaand probleem: het hele multiprocessor verhaal gewoon overslaan. Volgens de Inquirer heeft een onbekende Microsoft medewerker op het "Fall Processor Forum" laten vallen dat de eerste generatie Xbox 360 spellen allemaal single treaded zijn. Hoewel de auteur van het stuk in de Inquirer de identiteit van de Microsoft medewerker niet noemt heeft dezelfde auteur later een ander stuk geschreven, waarin hij het heeft over een presentatie van de Microsoft medewerker Herb Sutter. Aangezien er geen andere Microsoft sprekers aanwezig waren op het "Fall Processor Forum" is het dus erg aannemelijk dat deze persoon verantwoordelijk is voor bovenstaande uitspraak. Overigens zou dat ook kloppen met het onderwerp van zijn presentatie: de afwezigheid van geoptimaliseerde software voor multi-processor cores.

Of het waar is? In het verleden is wel gebleken dat lauchgames nooit direct gebruik maken van de volle kracht van de console, puur omdat de developers nog niet helemaal weten hoe ze de console het meest optimaal kunnen benutten. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen Halo 1 en Halo 2. Reken daarbij op dat Microsoft de developers behoorlijk aan het pushen is om hun games voor 22 november af te hebben, en het zou dus helemaal niet zo gek zijn dat de launchgames van de Xbox 360 maar single threaded zijn.

Gedonder rond nieuwe Bauer-serie

Eerst ging het wel door, toen weer niet en nu misschien. In Hilversum is een hoop gedonder ontstaan over het nieuwe programma dat Frans Bauer zou gaan maken op Talpa. De televisiezender kondigde groots aan dat de volkszanger een eigen reality-soap zou krijgen, net als hij eerder al had op RTL4. Peter Haarbrink, de manager van Bauer, reageerde hierop dat daar "Absoluut geen sprake van" was. Mede omdat er een exclusief contract met de TROS is. Nu zegt diezelfde Peter Haarbrink weer dat het programma op Talpa er misschien toch komt. Er zou koortsachtig overleg zijn gepleegd op het Talpa-hoofdkwartier in Naarden. En nu zegt Haarbrink dat hij het "zeker niet uitsluit" dat de soap op tv zal komen.

De TROS is kwaad. Mocht de serie er vanaf 8 november toch komen, dan kan Bauer "enorme juridische trammelant" verwachten, dreigt TROS-voorzitter Van Doodewaerd. Programma's rond Bauer moeten eerst bij de publieke omroep worden aangeboden, zo staat in het dik betaalde contract. Haarbrink denkt dat makkelijk te kunnen omzeilen omdat het Talpa-programma volgens hem om "een promotionele actie" gaat. "Het is een door onszelf bedachte actie bedoeld om bekendheid te geven aan zijn nieuwe plaat. Bauer is vrij om dat te doen. En het staat een ieder vrij dat met een camera te registreren."

Maar er is meer aan de hand rond Haarbrink. Zijn bedrijf 'Rocket' organiseert namelijk al jaren ledenavonden voor de TROS. "Arme Peter Haarbrink," zegt Van Doodewaerd. "Als Talpa de serie moet afblazen, zullen ze dat daar ervaren als een afgang, natuurlijk. Haarbrink wordt daarom nu enorm onder druk gezet door De Mol. Volgens mijn informatie is De Mol daarbij al zo ver gegaan dat hij een bod heeft uitgebracht op zijn bedrijf Rocket."

Talpa ontkent het bod. Volgens Haarbrink zit Frans Bauer er zelf ook behoorlijk mee. Dit weekend bespreekt hij de situatie met zijn vrouw Mariska, waarna ze de knoop doorhakken.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 43)

Icoon EredivisieDe tiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie kende dit weekend geen grote verrassingen. De top vier van de ranglijst - PSV, AZ, Feyenoord en RKC - boekten allemaal een overwinning. Ajax is de grote verliezer en zag de concurrentie weer eens uitlopen.

Koploper PSV ging op bezoek bij FC Twente en wist daar nipt met 1-0 te winnen. Ibrahim Afellay was de matchwinnaar voor de Eindhovenaren, hij scoorde het enige doelpunt uit een vrije trap. Dinsdag krijgt PSV het Italiaanse AC Milan op bezoek voor de vierde speelronde in de Champions League.

AZ bleef in het spoor van de landskampioen. De équipe van Louis van Gaal won in het Zuiderpark simpel van ADO Den Haag: 0-2. Met de zege blijft het verschil met PSV één punt. Feyenoord herstelde zich na de nederlaag van vorig weekend tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers wonnen gemakkelijk met 3-1 bij het geplaagde Willem II en staan weer op gelijke hoogte met AZ. De Tilburgers staan na de nederlaag op de zeventiende plek.

Ajax wist als enige topclub niet drie punten te halen. In de eigen ArenA werd het gebrek aan scorend vermogen weer eens onderstreept in het duel tegen SC Heerenveen. De Amsterdammers konden één van de 29 doelpogingen niet omzetten in een doelpunt: 0-0. Woensdag wacht voor Ajax de belangrijke confrontatie met FC Thun in de Champions League. RKC Waalwijk doet het nog altijd goed in de Eredivisie. De ploeg van Adri Koster won in een Brabantse derby met 4-1 van subtopper NAC Breda. RKC Waalwijk staan nu op een knappe vierde plaats.

Vitesse heeft na de stroeve start een sterke serie neergezet. De Arnhemmers rolden in het Gelredome Heracles Almelo op met 5-1. De Almeloërs zijn na de verrassende start teruggezakt naar de gevarenzone van de Eredivisie. FC Groningen en FC Utrecht wisten hun thuiswedstrijden om te zetten in winst. FC Groningen won nipt van Roda JC (1-0) en FC Utrecht had geen moeite met het bedroevende RBC Roosendaal (4-1). Voor NEC en Sparta Rotterdam hielp het uurtje extra slapen niet, het bleef 0-0 in de Goffert.

Uitslagen:

Vrijdag 28 oktober 2005:

Ajax - SC Heerenveen 0-0

Zaterdag 29 oktober 2005:

ADO Den Haag - AZ 0-2
FC Twente - PSV 0-1
Vitesse - Heracles Almelo 5-1
RKC Waalwijk - NAC Breda 4-1

Zondag 30 oktober 2005:

Willem II - Feyenoord 1-3
FC Groningen - Roda JC 1-0
FC Utrecht - RBC Roosendaal 4-1
NEC - Sparta Rotterdam 0-0

De stand na de tiende speelronde kun je hier vinden.

-
Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Duizenden in bijstand door vertraging WIA

Icoon AlgemeenDoor de trage invoering van de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), die de WAO opvolgt, dreigen duizenden Nederlanders sterk benadeeld te worden ten opzichte van hun inkomen. Dit zegt de vakbond FNV Bondgenoten. "Wij krijgen over dit onderwerp veel verontrustende telefoontjes van onze leden," aldus voorzitter H. van der Kolk.

Enkel werknemers die sinds 1 januari 2004 ziek zijn geworden, zullen vanaf 1 januari 2006 voor de WIA in aanmerking komen. De werkgever is na een periode van twee jaar niet meer verplicht het salaris door te betalen; dan wordt de zieke werknemer gekeurd door uitkeringsinstantie UWV. De keuringen zullen waarschijnlijk pas in zomer 2006 zijn afgerond, vreest FNV Bondgenoten. "In de tussentijd dreigt de bijstand voor veel mensen en dat betekent vaak een enorme achteruitgang in inkomen. Wij vinden dat het ministerie van Sociale Zaken hier snel iets aan moet doen. Er moet een noodvoorziening komen," aldus Van der Kolk.

Volgens minister De Geus van Sociale Zaken is er geen probleem aanwezig. Zijn woordvoerster laat weten dat het UWV de zaak onder controle heeft. Een noodfonds is daarom niet nodig, aldus de Geus.

'Pardon voor illegalen Schipholbrand'

Ayaan Hirsi AliVVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali is voor het verstrekken van verblijfsvergunningen aan illegale vreemdelingen die de fatale brand in een cellencomplex op Schiphol van nabij hebben meegemaakt. Dat zei ze in een debat in het tv-programma Buitenhof. Hirsi Ali sluit zich aan bij voormalig burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn, die gisteren al voor een dergelijk pardon pleitte.

"Uit humanitair oogpunt valt alles te zeggen voor een nieuw generaal pardon. De Bijlmerramp is wat dat betreft een precedent. En vergeet niet dat je de medewerking van deze vreemdelingen nodig hebt in alle komende onderzoeken", zo stelde Van Thijn in Trouw. Ook volgens Hirsi Ali is er sprake van een humanitaire ramp. De betrokken illegalen mogen daarom niet naar hun land van herkomst worden gestuurd.

Premier Jan Peter Balkenende liet vrijdag al weten zich voor te kunnen stellen dat er gepleit wordt voor verblijfsvergunningen, maar wilde vooralsnog geen valse verwachtingen wekken. Ook de verantwoordelijk minister Rita Verdonk wil zich nog niet over de kwestie uitlaten. Ze wil eerst de uitkomsten van de onderzoeken naar de brand afwachten, zei haar woordvoerder zondag.

Pers hitste niet op na moord op Van Gogh

Uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat de binnenlandse krantenpers in de weken na de moord op Theo van Gogh vooral begrip heeft willen kweken voor de positie van allochtonen in Nederland. Ze waren zeker niet bezig olie op het vuur te gooien van de spanning die er toen in de samenleving heerste.

De UvA-onderzoekers bekeken zes landelijke dagbladen. Ze vergeleken de edities van een aantal weken vóór en na de moord. De onderzoekers verwachtten nogal wat opruiende berichtgeving tegen te komen, maar dat was vrijwel niet het geval. Er was in de kranten veel aandacht voor discriminatie en voor de problemen in de scholing van allochtone jongeren.

De kranten gingen in die tijd ook in op hun eigen rol in de spanningen, en vroegen zich af of ze mee hadden gedaan aan een 'wij/zij-discussie'.

De politicologen Maarten Hajer en Justus Uitermark zullen woensdagmiddag 2 november in de Oudemanhuispoort te Amsterdam deze en andere resultaten presenteren over het publieke debat na de moord op Van Gogh. In hun presentatie komen ook de verschillende strategieën aan bod die Amsterdamse politici hebben gebruikt om zich staande te houden in het debat, en het zeer wisselende succes daarvan.

Uitslagen Eredivisie (30/10/2005)

Vanmiddag werden er vier wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Willem II - Feyenoord 1-3
09' De Guzman 0-1
21' Castelen 0-2
55' Paauwe 0-3
90' Denissen 1-3

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers:
Geel: Agustien, Fehér (Willem II).

Opstellingen:

Willem II: Zois, Wau, v.Nieuwstadt, Smit, v.d.Haar, Reuser, Fehér, Agustien, Hadouir (Denissen/61'), Kerekes (Bobson/51'), Dembele.

Feyenoord: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Snoyl, Ghaly, Paauwe, De Guzman, Castleen, Kuijt, Kalou.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC Groningen - Roda JC 1-0
79' Buijs 1-0

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers:
Geel: Levchenko, Lindgren (FC Groningen).

Opstellingen:

FC Groningen: Roorda, Matthijs, Luirink, Kruiswijk, Florén, Buijs, Lindgren, Seedorf, Levchenko (Fledderus/73'), Nevland (Salmon/76'), Cornelisse.

Roda JC: Kujovic, Senden, Kah, Vicelich, Lachambre, Bodnár (Derksen/82'), v.Dijk, Bödör, Filipovic (Christiano/80'), Sérgio, Cissé.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC Utrecht - RBC Roosendaal 4-1
45' Maachi 1-0
54' Pkaka 1-1
59' Broerse 2-1
65' Maachi 3-1
88' Fortuné 4-1

Scheidsrechter: Koopman.
Toeschouwers:
Geel: Acuña, Roumani (RBC Roosendaal).

Opstellingen:

FC Utrecht: Terol, Cornelisse, Keller, Di Tommaso, Braafheid, Tiendalli, Somers (Kruys/73'), De Jong (Broerse/46'), Douglas, Nelisse (Fortuné/73'), Maachi.

RBC Roosendaal: Friebel, Loran, Molenaar, Ebbinge (Fleur/10'), Roumani, Acuña (Paap/69'), Daelemans (Smolders/69'), De Lange, Elkhattabi, Kpaka, Marcelino.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEC - Sparta Rotterdam 0-0

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers:
Geel: Obodai, Polak (Sparta Rotterdam).

Opstellingen:

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Takak, v.d.Doelen, Barreto, Tininho, Denneboom (Grot/60'), v.d.Eede (Niedzielan/46').

Sparta Rotterdam: Ponk, De Fauw, Olfers (Zoontjes/50'), Gudde, Gudelj, Oost, Obodai, Polak, Bouaouzan (Yilmaz/46'), Rose, Cvetkov.

BAR doet opnieuw recordpoging

BAR-Honda gaat opnieuw een poging ondernemen om het snelheidsrecord voor een Formule 1-auto in handen te krijgen. De recordpoging stond eigenlijk al gepland voor het eerste weekend van oktober, maar moest toen door plotselinge regenval op de Bonneville zoutvlakten worden uitgesteld.

In plaats van op de zoutvlakte gaat BAR het project nu uitvoeren op Mojave Airport in Californië. Op 5 november worden de eerste tests gehouden. "Het is een belangrijk moment", aldus een woordvoerder. "Maar de recordpoging in Californië is slechts een onderdeel van het project. Het uiteindelijke doel is om zodra het mogelijk is terug te keren naar Bonneville, om daar het Formule 1 snelheidrecord te veroveren."

De BAR 007 is voor de recordpoging voorzien van een aantal aërodynamische en mechanische aanpassingen. De achtervleugel is bijvoorbeeld veranderd en de luchtinlaten in de sidepods zijn kleiner gemaakt. Ook zijn de versnellingsbakverhoudingen gewijzigd om een zo hoog mogelijke topsnelheid te bereiken. Honda hoopt met deze aangepaste bolide een snelheid van 400 kilometer per uur te halen. De auto zal bestuurd worden door testrijder Alan van der Merwe.

Officieel is er tot nu toe nog geen snelheidsrecord voor een Formule 1-auto, maar BAR neemt de topsnelheid van Juan Pablo Montoya op Monza als uitgangspunt. De Colombiaan klokte daar dit jaar 372,21 kilometer per uur op het rechte stuk. Voor zover bekend is dat de hoogste topsnelheid die een Formule 1 ooit haalde, hoewel de speedtrap niet prcies op het goede punt gelegen hoeft te hebben. Ook worden tijdens privétests niet altijd speedtraps geplaatst en zijn de teams vanzelfsprekend niet happig op het publiceren van hun topsnelheden op de gangbare circuits.


Meer informatie over de poging kun je vinden op bonneville400.com

[update] PS3 op 120FPS?

Ken Kutaragi, directeur van Sony Computer Entertainment, heeft op de Tokyo International Digital Conference afgelopen woensdag gezegd hij verwacht dat de PS3 in staat zal zijn om games films af te spelen op 120 fps.

Buiten beschouwing gelaten dat zelfs nieuwe tv's nog niet in staat zijn om 120 keer per seconden het scherm te verversen, zegt Kutaragi dat hij graag ziet dat de PS3 klaar is om gebruik te maken van nieuwe technologiën zodra ze beschikbaar komen.

Wat betreft de Cell chip in het hart van de PS3, heeft Kutaragi ook goede hoop voor diens toekomst naast gamen. Met als voorbeeld HD-TV, zei hij dat de Chell chip op vele manieren gebruik kan maken van die technologie. Zo zou het mogelijk zijn om de laatste krant te bekijken op ware grootte, of meerdere HD televisiekanalen tegelijk op het scherm tonen, of video conferencing. Hij benadrukt ook dat de Cell chip gebruikt kan worden om meer dan 10 HDTV kanalen tegelijk te decoderen en dat hij ook in staat is om effecten toe te voegen als rotatie en zoomen.

Update:
Zoals nu blijkt, heeft onze bron, Gamespot.com, er een potje van gemaakt. Zij hebben namelijk 'films' vertaald als 'games'. Het komt er dus op neer dat Kutaragi sprak over films op 120 fps en niet games.

Toernooizeges Petrova, Clijsters

Kim Clijsters en Nadia Petrova zijn de winnaressen van de toernooien in respectievelijk Hasselt en Linz.

Clijsters versloeg in eigen land de Italiaanse Schiavone in de finale. Het werd 6-2 en 6-3 voor de Vlaamse, die dit jaar alweer negen toernooien heeft gewonnen. Schiavone – gisteren te sterk voor Krajicek – startte uitstekend en kwam op een 0-2 voorsprong. Clijsters herpakte zich snel en won zes games achtereen. In het tweede bedrijf was het opnieuw Schiavone die Clijsters aanvankelijk onder druk zette. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna stoomde Clijsters door naar haar 30e WTA-titel.

Petrova verloste zichzelf van een nachtmerrie. De Russin draait al aardig wat seizoenen mee in de (sub)top, maar wist nog nooit een toernooi te winnen. In het Oostenrijkse Linz doorbrak ze dan eindelijk de ban, in haar 125e WTA-toernooi. Slachtoffer in de finale was Patty Schnyder, die de eerste set nog met 6-4 wist te winnen. De twee volgende sets stond Petrova nog maar vier games af: 6-3 en 6-1. Schnyder was afgelopen week in Zürich ook al verliezend finaliste.

Mathijsen blij na rentree


Na afloop van de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag was Joris Mathijsen erg tevreden met zijn rentree bij AZ na een zware knieblessure.

"Ja, zeker, dit is toch waarvoor je het allemaal doet. Ik heb de afgelopen maanden keihard getraind met Maarten Gozeling en Martin Haar en nu sta ik er weer,"aldus de speler.

"Ik had voor de wedstrijd al een heel lekker gevoel, er was eindelijk weer prettige wedstrijdspanning. Conditioneel was het verder gewoon goed", aldus Mathijsen die de gehele wedstrijd speelde. "Tuurlijk ben ik nu moe, maar ik heb bewezen dat ik wel weer een hele wedstrijd aankan. Het is dan ook een voordeel dat je bijna 1-op-1 traint, waardoor je misschien wel meer arbeid verricht dan de anderen. De afgelopen zes maanden waren zeker geen pretje voor me, er was me iets afgenomen wat ik eigenlijk wel 24 uur per dag zou willen doen. Maar ik ben er weer!"

Zware blessure Roque Santa Cruz

Roque Santa Cruz is waarschijnlijk zo’n halfjaar niet inzetbaar. De aanvaller uit Paraguay hield aan het uitduel met 1. FC Köln (1-2) een kruisbandblessure over.

De 24-jarige Santa Cruz moet misschien zelfs het WK missen door de zware kwetsuur aan zijn rechterknie. Zijn trainer Felix Magath is aangeslagen door het verlies: ”Het is een catastrofe voor Roque en voor ons. Juist nu, op het moment dat hij weer goed speelde en doelpunten maakte, en dat je het gevoel hebt dat hij er weer staat, is dit nieuws schokkend.”

Santa Cruz scoorde dit seizoen driemaal in zeven Bundesligaduels. Hij maakte ook geregeld zijn opwachting in de DFB-pokal en Champions League. De afgelopen tijd doen er geruchten de ronde dat Santa Cruz FC Hollywood wil verlaten. Onder meer Hertha BSC zou geïnteresseerd zijn in de aanvaller, die al op zijn zeventiende Olimpia verruilde voor Bayern München.

Johansson wint in Sint Petersburg

Thomas Johansson heeft in Sint Petersburg zijn eerste toernooi van dit jaar gewonnen. De Zweed versloeg in de finale Nicolas Kiefer, die maar niet van zijn finalecomplex afkomt.

Het was voor Kiefer alweer de negende achtereenvolgende eindstrijd die hij niet winnend naar zijn hand kon zetten. Zijn laatste toernooizege dateert uit 2000. Vandaag was Kiwi ondanks de 4-6, 2-6 nederlaag niet eens volslagen kansloos: hij kreeg genoeg kansen om het tij te doen laten keren. Johansson was vooral de betere op de belangrijke momenten en kroont zich voor de tweede maal in zijn loopbaan tot winnaar in Sint Petersburg. De Zweed was ook al de beste in 1997. Alleen Marat Safin won het evenement ook twee keer.

Klopjacht op daders aanslagen India

In India is de politie bezig met een klopjacht op de daders van de reeks bloedige aanslagen die gisteren in New Delhi aan zeker 60 mensen het leven kostte. Inmiddels zijn al meer dan 20 mensen opgepakt die verbleven in kleine hotels in de stad.

De aanslagen waren gericht op markten, waar het gisteren extra druk was in verband met het naderende hindoeïstische lichtjesfeest Divali. Veel hindoes waren voor dat feest inkopen aan het doen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door de tot nog toe onbekende militante moslimgroep 'Inquilab' uit Kashmir. Deze zou zijn afgesplitst van 'Lashkar-e-Taiba', dat weer een beweging is die banden onderhoudt met het terreurnetwerk van al-Qaeda. Doel van de aanslagen zou zijn om India te dwingen zijn militairen terug te trekken uit Kashmir.

Friesinger zeer snel in Berlijn

Anni Friesinger is het olympische schaatsseizoen uitstekend begonnen. De Duitse reed tijdens de nationale kampioenschappen een baanrecord op de 1.000 meter en verpletterde de concurrentie.

Friesinger klokte met haar 1.15.17 in Berlijn een nieuw wereldrecord op een laaglandbaan. Ze bleef slechts 1,3 seconde boven het echte wereldrecord van Chris Witty, gereden op het snelle ijs van Salt Lake City. Op gepaste afstand eindigden Claudia Pechstein (1.18.60) en Daniela Anschütz (1.18.76) als tweede en derde. Voor Friesinger is het alweer haar dertiende nationale afstandstitel. De olympisch kampioen van Salt Lake City nam dit weekend alleen deel aan de kilometer, wegens een verkoudheid. Mede daardoor won Pechstein gisteren de 1.500 meter.

Zeker 123 doden bij treinongeluk India

Icoon RampIn Andhra Pradesh, een deelstaat van Zuid-India, zijn gisteren zeker 123 mensen omgekomen toen de trein waarin ze zaten ontspoorde en in een rivier reed. Het drama kon gebeuren doordat het spoor in de plaats Nalgonda, dertig kilometer ten zuiden van de hoofdstad van de deelstaat Hyderabad, door een overstroming was verwoest.

Zo'n zevenhonderd gewonde passagiers zijn inmiddels gered, aldus een woordvoerder van de Indiase spoorwegen. Soldaten die vanuit een helikopter op het dak van de wagons werden gedropt, hebben de daken opengesneden. De passagiers die zich, om niet te verdrinken, hadden vastgeklemd aan bagagerekken en ventilatoren konden zo worden gered. Helaas wordt de hulpverlening in het betreffende gebied nog eens extra bemoeilijkt omdat veel toegangswegen ook zijn overstroomd. Het was in eerste instantie de bedoeling dat de wagons vandaag met kranen uit het water getakeld zouden worden. Twee wagons verdwenen geheel onder water.

Het ongeluk vond 's nachts plaats, terwijl een groot gedeelte van de in totaal 1100 passagiers lag te slapen. De trein bestond uit een locomotief en zeventien wagons, waarvan er zeven in het water terechtkwamen. Al ruim een week wordt het zuiden van India geteisterd door zware regenval. Door de overstromingen in Andhra Pradesh en de aangrenzende deelstaten Tamil Nadu en Karnataka zijn al zeker negentig doden gevallen.

Dagelijks maken in India ruim dertien miljoen mensen gebruik van de trein. Doordat de overheid weinig geld beschikbaar stelt voor het onderhoud aan het spoorwegnet, gebeuren er in India elk jaar ongeveer driehonderd treinongelukken.

Duitse minister trouwt voor de vijfde keer

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken is gisteren voor de vijfde keer in het huwelijksbootje gestapt. Joschka Fischer (57) gaf in Rome het jawoord aan zijn 29-jarige vriendin Minu Barati.

Bij de bruiloft waren slechts enkele familieleden en zeer goede vrienden aanwezig. De plechtigheid werd voltrokken door de burgemeester van Rome, Walter Veltroni.


Joschka Fischer met zijn vijfde vrouw

Fischer trouwde eerder al in 1967, 1984, 1987 en 1999. Met vrouw nummer twee heeft hij twee kinderen; een zoon van 26 en een dochter van 22. Zijn eerdere echtverbintenissen kwamen allen aan hun einde door een scheiding.

Ys komt naar DS

Velen die de 'Ys' games hebben gespeeld, zien het als van de beste action RPG's ooit. Nu is de beurt ook aan de Nintendo DS. Echter, dit maal betreft het geen RPG maar een strategie spel. En wel een real time strategie spel. Momenteel is er nog weinig bekend over het spel. Het enige wat we weten is dat het spel voortgaat in real time en dat het draait om een oorlog tussen naties. Daarnaast zal het spel gebruik maken van alle hardware aspecten van de DS. Hoe? Dat is helaas ook nog niet bekend. Er is ook nog geen releasedate of iets in die richting aangekondigd, maar volgens het Japanse blad Famitsu zal meer info snel bekend worden. Tot die tijd hebben we in ieder geval al één screenshot.



Eerste WiFi-hotspots van Nintendo geplaatst

Nintendo heeft in Japan de eerste paar WiFi-hotspots geplaatst. Deze hotspots stellen je in staat om online te kunnen gamen met de Nintendo DS. Onder andere de games Mario Kart DS en Animal Crossing: Wild Word zullen online speelbaar zijn.

Vanaf 25 november zal de DS in Europa online gaan. Gelukkig hoef je niet per se bij een hotspot in de buurt te zijn om online te kunnen. Draadloos internet fungeert namelijk ook prima als een middel om online te komen. En mocht je dat niet hebben, dan kun je altijd nog door middel van een USB Stick van Nintendo online komen.

De grondwet: Deel 2

Deze blog is een uit een reeks over de Grondwet. Elke Nederlander behoort te weten wat de Grondwet is, althans dat zou je wel denken. Veel Nederlanders weten dan ook wat er ongeveer in staat, maar toch wordt de Grondwet vaak niet begrepen en dan met name de Grondrechten. Dit zijn de rechten van de burgers als bescherming van de overheid.

De Grondwet bestaat uit 8 hoofdstukken beginnende bij degene die wij het meest gebruiken, de Grondrechten.

Hoofdstuk 1: Grondrechten
In dit hoofdstuk zijn de rechten van de burgers vastgelegd.

Bijvoorbeeld het discriminatieverbod (art. 1), de vrijheden van godsdienst en meningsuiting, de onaantastbaarheid van het menselijke lichaam, het recht op privacy, rechtsbescherming en het recht op betoging.

Hoofdstuk 2: Regering
In hoofdstuk twee wordt vastgelegd wat de rol is van de Koning(in), de ministers en de staatssecretarissen, zij vormen samen de regering. Hierin is ook opgenomen dat de ministers verwantwoordelijk zijn voor de Koning(in) de zogenaamde, ministeriële verantwoordelijkheid. Verder staan er wetten in over wie de troonopvolger mogen worden, het huwelijk van een troonopvolger en wie de ministerraad vormen.

Hoofdstuk 3: Staten-Generaal
De Staten-Generaal zijn de Eerste en de Tweede Kamer samen. In dit hoofdstuk zijn de taken, de bevoegdheden en tijd van zitting vastgelegd van de Staten-Generaal, maar ook wie er bijvoorbeeld lid mogen zijn en hoe openbare vergaderingen plaatsvinden en welke rechten de leden hebben.

Hoofdstuk 4: Raad van state, Algemene Rekenkamer, Nationale Ombudsman en vaste colleges van advies
Al deze organen zijn colleges van advies. Zij kunnen de Regering adviseren of de Regering van hen om advies vragen. De Raad van state is het hoogste adviesorgaan en de Rekenkamer rekent alle begrotingen door van de Regering. In dit hoofdstuk staan de rechten, de samenstelling, de rechtspositie van de leden en de openbaarheid op adviezen, beschreven.

Hoofdstuk 5: Wetgeving en bestuur
Eigenlijk is het wel logisch wat er in dit hoofdstuk staat. In dit hoofdstuk is vastgelegd hoe wetten tot stand mogen komen, hoe ze uitgevoerd moeten worden, hoe ze bekend gemaakt moeten worden en hoe ze natuurlijk in werking moeten treden.
Ook bevat dit hoofdstuk de regels voor het Algemeen bestuur. Hoe worden wetten bekrachtigd, welke verdragen er zijn en natuurlijk informatie over de wetboeken. Ook zijn er bepalingen in te vinden over oorlogsverklaring en verdediging en als laatste zijn de rechtsposities's van de leden vastgelegd.

Hoofdstuk 6: Rechtspraak
In dit hoofdstuk is vastgelegd wie geschillen over burgerlijke rechten en schuldvorderingen en wie strafbare feiten mogen berechten. Ook wordt hierin vastgelegd wie bijvoorbeeld ministers mag berechten, hoe de Hoge Raad samengesteld moet worden en hoe ene rechtbank moet worden ingesteld.

Hoofdstuk 7: Provincies, Gemeenten, Waterschappen en andere openbare lichamen
In dit hoofdstuk is alles over Provincies, Gemeenten en Waterschappen vastgelegd. Tot waar de grenzen lopen, wat de belastingen zouden moeten zijn, wie en hoe ze bestuurd moeten worden hoe geschillen moeten worden beslecht tussen openbare lichamen.

Hoofdstuk 8: Herziening van de Grondwet
Het laatste hoofdstuk slaat op de Grondwet zelf. Er staat in hoe bijvoorbeeld een Grondwet veranderd kan worden.
Dit moet namelijk anders, dan bij andere wetten als een beveiliging op de Grondrechten en wetten van de burgers. Het is dan ook heel moeilijk om de Grondwet te wijzigingen.
Er moet eerst een overwegingswet worden aangenomen door de Tweede en de Eerste Kamer. Dit is als het ware een Grondwetsvoorstel.
Uiteindelijke besluiten de Eerste en Tweede kamer over de wijzingen die er moet gaan komen.
De Grondwet wordt alleen gewijzigd als dit voorstel met twee derden van de stemmen is aangenomen.

De Grondwet bevat dus niet, zoals velen wel denken, alleen maar de Grondrechten van de burgers. Eigenlijk is al het bestuurlijke vastgelegd in de Grondwet, om te zorgen dat de burgers geen onrecht wordt aangedaan. En dat geldt ook voor de Grondrechten.

Dood jongeren leidt tot rellen in Parijse voorstad

Mr.Spock had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn de Parijse voorstad Clichy-sous-Bois is het al drie nachten onrustig nadat donderdag twee tieners omkwamen die dachten dat ze werden achtervolgd door de politie. De twee werden geëlektrocuteerd toen ze zich verstopten bij een transformatorhuisje. De rellen waren begonnen met een aanval op brandweerlieden, die een derde jongen, die bij de elektrocutie zware brandwonden opliep, wilden helpen.

De ongeregeldheden waren in de afgelopen nacht minder dan in de twee voorgaande, maar desalniettemin werden er dertien arrestaties verricht. Er werden twintig auto's in de fik gestoken. Met name de eerste nacht waren de rellen hevig, toen de jongeren al brandstichtend de wijk doortrokken, een spoor van geblakerde vuilnisbakken, auto's en puien achterlatend. Honderden politieagenten moesten worden ingezet om de orde te herstellen. Vrijdagnacht opende een onbekende persoon het vuur op een voertuig van de oproerpolitie.

Burgemeester Claude Dilain van Clichy-sous-Bois ging zaterdag voor in een 'vredesmars' door de wijk, waarbij werd opgeroepen tot kalmte. Duizenden inwoners van het voorstadje liepen mee in de optocht, die leidde van het stadhuis naar het transformatorhuisje waar de twee tieners waren omgekomen. Minister Nicolas Sarkozy van Binnenlandse Zaken veroordeelde de rellen. Volgens Sarkozy ontkent de politie dat de omgekomen jongeren achtervolgd werden. De agenten waren in de wijk omdat ze een onderzoek aan het houden waren naar een poging tot overval. De minister had juist deze week aangekondigd dat hij extra maatregelen wil nemen om het geweld in probleemwijken te beteugelen.

Werelduurrecordpoging Bäckstedt mislukt

Het is Magnus Bäckstedt niet gelukt om het werelduurrecord achter de derny van de Nederlander Matthe Pronk te verbeteren. De Zweed kwam op het Newport Velodrome in Wales tot een afstand van 58,25 kilometer.

Om het record van Pronk te verbeteren diende de Zweedse wielrenner in een uur tijd verder te komen dan 66,114 kilometer. Een mogelijke reden waarom het record niet werd verbeterd is waarschijnlijk het gigantische verzet, 60x12, waarmee Bäckstedt het record wilde verbeteren.

De Zweed heeft inmiddels aangekondigd het record nogmaals te gaan aanvallen.

Jongetje (6) komt om bij schuurbrand

Een zesjarig jongetje uit Hillegom is vanochtend omgekomen bij een brand in een hooischuur. Het ventje speelde vermoedelijk in de schuur toen de brand, waarvan de oorzaak nog onbekend is, uitbrak.

De melding van de brand kwam om 9.00 uur binnen bij de alarmcentrale. Bewoners van het woonhuis naast de schuur gaven twee kinderen op als vermist. Een van de kinderen werd tijdens het blussen ongedeerd teruggevonden. Het dodelijke slachtoffer werd aangetroffen tussen de resten van de uitgebrande schuur.

Britse regering wil alcoholvrij OV

Icoon AlgemeenDe Britse regering van premier Tony Blair bezint zich op een voorstel om een verbod op alcoholgebruik in het openbaar vervoer in te voeren. De maatregel zou niet alleen voor treinen en bussen moeten gelden, maar ook voor binnenlandse vluchten. Een woordvoerder bevestigde het voorgenomen plan.

Het voorstel kwam vorige maand ter sprake tijdens een bijeenkomst waarop premier-Blair en een team adviseurs een aantal maatregelen ter bestrijding van asociaal gedrag doornamen. De Britse transportpolitie zou achter het voorstel staan. Overigens is er nog niets definitief besloten.

'Makaay moet harder werken'

Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, vindt dat Roy Makaay, die al 994 minuten niet meer wist te scoren in de Bundesliga, zich niet voldoende inzet.

'Hij moet meer voor de ploeg en zichzelf werken. Als Gerd Müller ooit tien duels geen doel trof, dan dwong hij het succes met veel arbeid alsnog af. Makaay moet dit verwijt accepteren en eens goed nadenken', aldus de voorzitter van de Bundesliga-club.

Ook dit weekend kwam Das Phantom in de wedstrijd tegen FC Köln niet tot scoren. Veel mogelijkheden kreeg de spits daar ook niet toe: hij had geen enkele doelkans en schoot slechts twee keer op het doel.

Duif mag niet meer optreden door vogelgriep

Niet alleen in Nederland worden maatregelen getroffen om de verspreiding van vogelgriep te voorkomen. In Oostenrijk is de overheid zelfs zo ver gegaan dat een duif een verbod heeft gekregen om nog langer op te treden in een theater.

De vogel behoort toe aan goochelaar Tony Rei, die het diertje voor een toneelstuk heeft uitgeleend aan een theater in Wenen. De duif had een kleine rol, maar moest ophouden met spelen toen de gezondheidsdienst bemerkte dat de vogel in de openbaarheid rondfladderde.

Rei snapt het probleem echter niet. "Mijn duif leeft in een kooi en is in zijn hele leven nog nooit met een trekvogel in aanraking gekomen. Waar moet hij dan vogelgriep van krijgen?"

Barry van Galen stopt na dit seizoen

Na dit seizoen stopt AZ-middenvelder Barry van Galen als betaald voetballer. De speler merkt dat zijn lichaam na een wedstrijd steeds langzamer herstelt en hij vindt het na vijftien jaar betaald voetbal wel mooi geweest.

'Ik stop. Het is voor 99 procent zeker. Ik herstel steeds minder snel', aldus 35-jarige middenvelder. Uit voorzorg bleef de eenmalige international al achter in Alkmaar, toen AZ in de strijd om de UEFA Cup aantrad tegen Dnjepr uit de Oekraine, omdat Van Galen het zware schema van de Alkmaarders nauwelijks kan volgen.

Opmerkelijk genoeg, weet Louis van Gaal echter nog van niets: 'Ik heb nog niets van hem gehoord. Zolang hij die mededeling nog niet tegen mij heeft gedaan, reageer ik nergens op.'

Gooische vrouwen

Inmiddels sta ik hier natuurlijk bekend als een soort "Talpa-hater", maar dat is onzin. Wat verandering in televisieland kan absoluut geen kwaad, maar tot nu toe is helaas gewoon nog geen sprake van een verbetering.

Vanavond kan daar weer verandering in komen want dan gaat de serie Gooische Vrouwen van start. De titel doet wel weer het ergste vermoeden, maar er is toch ook bij voorbaat al een lichtpuntje. Talpa heeft nu namelijk eens een echt leuke actrice ingehuurd voor de rol van Claire. Ik heb het dan over Tjitske Reidinga. Misschien gaat er niet direct een lampje branden maar als je even hier klikt dan weet je absoluut wie ik bedoel.

Dit is natuurlijk maar één van de vele dingetjes die Tjitske gadaan heeft, zo zat ze ook nog in "Ja zuster, nee zuster" en deed ze nog heel veel andere dingen.

Voor Talpa te hopen dat Gooische vrouwen eindelijk het gehoopte succes brengt. Ook voor Tjitske trouwens, want een kwaliteitsactrice neemt best een risico met deze stap...

iemand die kijkt, geeft svp morgen wel ff een reactie hè..

hex168, nóg een viral voor de Xbox 360

Zoals we al eerder berichtten was er een website geopend met de naam hex168. Op de frontpage stond alleen een krantenartikel over het fenomeen 'hex168'. Veel meer was er niet bekend. Snelle rekenaars kwamen er al snel achter dat 168 in hexadecimaal 360 is in decimaal. Waarschijnlijk zou het dus gaan over de Xbox 360.

Nu zijn er meer details bekend geworden. Hex168 is een wedstrijd waarbij deelnemers foto's kunnen insturen van mensen die volgens hun onder invloed van het mysterieuze 'hex168' staan. Winnaars krijgen een uitnodiging voor het Xbox 360 launchevent met complete VIP behandeling. Daarnaast krijgen de winnaars een Xbox 360.

Meer details en reeds ingestuurde foto's zijn te vinden op www.hex168.com

De wedstrijd duurt nog tot 4 november en is helaas alleen open voor inwoners van Amerika. Binnenkort misschien ook een hex168.nl ?



Het hex168 logo

Blizzcon voorbij

Blizzcon, het 2-daagse evenement opgezet door Blizzard is voorbij. Vooraf werd er druk gespeculeerd over het feit dat Diablo 3 of Starcraft 2 onthuld zou worden op Blizzcon, maar hier bleek helaas echter niks van waar. Wel officieel aangekondigd werd de nieuwe World of Warcraft expansion, "Burning Crusade", maar hiervan was eigenlijk wel al zeker dat hij eraan zat te komen.



Wil je ook kijken wat er verder te doen was op Blizzcon of hoe het eraan toe ging dan heeft worldofwar.net wat filmpjes online staan, en op de officiele blizzcon site staat een samenvatting.

55-jarige bevalt voor de dertiende keer

Annegret Raunigk en dochter LeliaEen 55-jarige Duitse is voor de dertiende keer moeder geworden. Annegret Raunigk beviel dit jaar van dochter Lelia. "Het kind was niet gepland. Lelia is via de natuurlijke weg op de wereld gekomen, net als al mijn kinderen", vertelde Raunigk aan de Duitse tabloid Bild. Het oudste kind van de vrouw is inmiddels al 34.

Behalve dertien kinderen heeft de Berlijnse lerares Engels en Russisch reeds vijf kleinkinderen, in de leeftijd van 8 maanden tot 16 jaar. "Ik wilde vroeger eigenlijk maar één kind hebben. Ik plan echter niet veel, ben zeer spontaan. En kinderen houden mij jong", zegt de gelukkige moeder. "Misschien brengt mijn verhaal andere Duitsers ertoe om ook meer kinderen te nemen." De Duitse bondspresident Horst Köhler is erepeetvader van Lelia geworden.

Hirsi Ali en Cohen kruisen de degens

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Het afgelopen jaar is veel gesproken over de manier waarop moet worden omgegaan met de islamitische terreurdreiging en hoe je radicale moslims moet aanpakken. Twee voorname hoofdrolspelers in dat publieke debat zijn ongetwijfeld de Amsterdamse PvdA-burgemeester Job Cohen en VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Toch troffen ze elkaar nog niet in een één op één debat in het openbaar. Vanmiddag zal dat wel gebeuren in het politieke discussieprogramma Buitenhof op Nederland 3.

Ooit waren de twee min of meer vrienden die op dezelfde lijn zaten, toen Hirsi Ali nog bij de PvdA zat. Na de overstap van Hirsi Ali naar de VVD scheidde echter hun wegen en een deel van hun opvattingen. Tegenwoordig lopen hun standpunten over immigratie, terreurbestrijding, vrijheid van religie en meningsuiting sterk uiteen. Vanmiddag vindt het door velen langverwachte debat tussen beiden politici over de 'zachte' versus de 'harde' aanpak plaats, onder leiding van Paul Witteman.

-
Buitenhof, Nederland 3 12.10-13.00. (Vannacht doorlopend herhaald via dezelfde zender)

The Naked cowgirl

Na de eerste aflevering van de audities van Idols, volgt natuurlijk de tweede. Bij zo'n tweede aflevering is de verrassing er echter al weer een beetje af en daardoor is het eigenlijk per definitie al weer minder lachwekkend.

Toch een paar hoogtepuntjes:

Zo hadden we Pim, die een fraaie uitvoerinng van het Avé Maria ten gehore bracht. Jammer dat hij na een minuut galmen de tekst niet verder wist, anders was hij vast door geweest.

Van Mirjam was eigenlijk vooral de voorbereiding leuk en de auditie zelf wat minder.

Tijdens de auditie van Debbie had ik wel de indruk dat ze een bekend nummer zong, maar ik ben er na afloop pas achter gekomen wat het nu precies moest voorstellen. Benieuwd of jullie het wel in één keer herkennen.

Dat niet alle audities worden uitgezonden is bekend en natuurlijk ook logisch. Wat ik echter niet wist, is dat sommige deelnemers niet eens tot de jury komen. Zo verging het ook deze deelneemster die toen van ellende maar buiten ging staan zingen om alsnog wat aandacht te krijgen.

Oké, de echte surfers zien natuurlijk gelijk dat dit geen deelneemster is maar "The naked Cowgirl". Voor meer info en plaatjes van deze dame even hier klikken...

En voor alle audities van de tweede aflevering van Idols klik je hier.

Duitse politie beëindigt neonazi-mars na rellen

De politie van de Duitse stad Göttingen heeft gisteren 41 mensen aangehouden tijdens ongeregeldheden bij een mars van neonazi's van de extreem-rechtse Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD). Bij de rellen raakten 60 mensen gewond onder wie 14 agenten.

De problemen ontstonden al meteen na de start van de neonazi-mars. Zo'n duizend anarchisten probeerden de 350 NPD'ers te stoppen, hetgeen tot vechtpartijen leidde. De anarchisten hadden zich onder 5.000 vreedzame tegendemonstranten gemengd. Ze wierpen barricades op, staken afvalbakken in brand en bekogelden de politie met brandende voorwerpen.

De politie, die uit voorzorg maar liefst 3.800 man op de been had gebracht, was gedwongen de mars van de neonazi's al na enkele honderden meters te beëindigen.

Smit wint marathon in Den Haag

Arjen Smit heeft de derde KNSB/Essent-marathon op zijn naam geschreven. De 26-jarige rijder van Nefit bleef Koen Lankhaar en Joost Juffermans voor.

Op het zachte ijs in De Uithof in Den Haag waren de rijders met een korte slag in het voordeel. Smit, zevenvoudig Nederlands kampioen skeeleren, besefte dat na afloop: ”Ik had profijt van mijn skeelertechniek. Ik kon op de zachte plekken lekker kort afzetten en waar het ijs het toeliet reed ik met een langere slag. De meeste schaatsers kunnen niet zo snel omschakelen als ik.” De wedstrijd kwam al vroeg in een beslissende plooi toen elf man het peloton dubbelden en daarna de koers strak in handen namen. In de slotfase ontsnapten Lankhaar, Juffermans en De Vries vooraan, maar Smit wist ze nog net te achterhalen en in de sprint te winnen.

Bij de dames ging de zege opnieuw naar Foske Tamar van der Wal. De pas achttienjarige Groningse versloeg De Vries en Bekkering. Van der Wal blijft de leider in het klassement. Bij de mannen is Cédric Michaud nog altijd in het bezit van de oranje trui.

Vålerenga pakt Noorse titel

Vålerenga IF is de nieuwe kampioen van Noorwegen. De ploeg uit Oslo had aan een gelijkspel bij Odd Grenland voldoende voor haar eerste titel sinds 1984.

De spanning op de laatste speeldag was om te snijden. Zowel Vålerenga als IK Start Kristiansand had met nog één duel voor de boeg evenveel punten. Start had echter een beter doelsaldo en nog een thuiswedstrijd op het programma. Dit voordeel werd niet benut, want de ploeg verloor met 1-3 van Fredrikstad. Daardoor had Vålerenga aan een 2-2 remise bij Odd Grenland genoeg voor de titel. Holm en Muri scoorden voor het team van trainer Rekdal, die uiteraard erg blij was: ”Het maakt niet uit dat we van de laatste zes wedstrijden er niet één konden winnen. We zijn kampioen en dat betekent dat we ons kunnen kwalificeren voor de Champions League.”

De UEFA Cup tickets gingen naar Start en Lyn. Rosenborg grijpt dus naast alle prijzen. Voorafgaand aan dit seizoen veroverde Rosenborg dertien maal achtereen de titel. Dit jaar kwam de ploeg (die ook uitkomt in de Champions League) niet verder dan de zevende plaats.

Zomertijd misschien afgeschaft in 2008

Icoon EuropaEuropa onderzoekt volgend jaar of het vooruit- en terugzetten van de klok wel voordelen heeft. Er zal niets veranderd worden tot eind 2007, daarna is er echter een kans dat er geen zomer- en wintertijd meer zal zijn. Al lange tijd is er in Europa de wens de zomertijd te verlengen of op te heffen. In de Verenigde Staten is besloten dat de zomertijd in 2007 verlengd zal worden; daar zal hij dan eind februari beginnen.

De grootste voorstanders van de aanpassing van de twee tijden in de EU zijn Frankrijk en Spanje. In Frankrijk wilde oud-premier Alain Juppé de zomertijd opheffen, omdat hij meende dat de economische voordelen niet noemenswaardig genoeg waren. Ook vond hij dat kinderen er te veel van slag door raakten. De Europese Unie hield zijn plannen tegen.

De klok wordt sinds 1996 in alle Europese landen tegelijkertijd omgeschakeld, zodat de internationale handel en het verkeer niet benadeeld worden. Enkel als een meerderheid van de lidstaten de zomertijd wil afschaffen of de data wil veranderen, kan er iets gebeuren. Zelfs als er een meerderheid te vinden is, kan dit op zijn vroegst in 2008.

Atari gaat de Revolution ondersteunen

De Revolution wordt bij de gemiddelde gamer over het algemeen goed ontvangen, althans, de dingen die er tot nu toe bekend zijn bij de Revolution. Helaas hebben lang niet alle developers zin om extra moeite te doen om hun games speciaal voor de revolution te ontwikkelen. Simpelweg porten zit er namelijk niet meer bij, de games zullen moeten worden aangepast zodat ze met de speciale Revolution controller gespeeld kunnen worden. Iedere developer die aangeeft om de Revo te ondersteunen is dus heel mooi meegenomen.

Ook nu mogen we weer een developer verwelkomen die de Revolution met hun games zal gaan ondersteunen. Atari heeft namelijk in een persconferentie aangegeven dit te zullen gaan doen. Met welke games ze dit zullen gaan doen hebben ze echter nog niet gezegd.

Heiligschennis



Volgens het woordenboek betekent heiligschennis het volgende: hei-lig-schen-nis (de ~ (v.))
1 vergrijp aan iets heiligs, ontheiliging => profanatie
Voor mij heeft het toch een net iets andere betekenis gekregen de laatste tijd. Volop in de weer met de Xbox of met de PC maak ik me er schuldig aan. Ik geef het dan ook maar meteen toe zonder er omheen te draaien. Ja. Ik gebruik de 'God mode' af en toe.

Boek: Theo Vaessen - Paul Geerts

Suske en Wiske, wie heeft hun albums als kind niet verslonden? Ik in elk geval wel, ik vrát ze, vooral in de vakanties. Een grote stapel Suske-en-Wiskes was onmisbaar als we met onze boot vertrokken om zes weken weg te blijven in de zomer. De meeste exemplaren waren stukgelezen. En nog steeds vind ik de avonturen van de twee Belgische helden leuk om te lezen. Spannend, grappig en mooi getekend. Plaatsen waar je zelf bent geweest, herken je op de tekeningen. Paul Geerts is 30 jaar lang een van de tekenaars van Suske en Wiske geweest. Dit boek vertelt zijn levensverhaal.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.