FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 december 2000

Agassi koopt huis voor 55 miljoen

Tennisser Andre Agasi heeft zichzelf en zijn levenspartner Steffi Graf een bijzonder kerstcadeau gegeven. De Amerikaan kocht een huis in Californië nabij San Francisco voor ruim 55 miljoen gulden. Het tennisstel woont al een tijd samen in zijn luxe villa in Las Vegas.

Het nieuwe onderkomen van Agassi en Graf heeft zes slaapkamers, twee zwembaden en natuurlijk een tennisbaan. Vanuit hun nederige stulpje heeft het tennisduo een spectaculair uitzicht op de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Leuk huisje

Verstekeling valt uit vliegtuig

Op een van de landingsbanen op de Britse luchthaven Gatwick (Londen) is vandaag het lijk van een man gevonden dat uit een vliegtuig was gevallen, zo maakte de Britse politie vandaag bekent.

Het vliegtuig was net opgestegen voor een vlucht naar Cancun in Mexico toen het lijk opgemerkt werd. De politie vermoedt dat de man zich als verstekeling in het landingsgestel had verstopt. Afgelopen week maakte de Britse politie bekend dat er zo'n 40 kilometer ten zuiden van het vliegveld een lijk gevonden is op een akker. De jongeman was vermoedelijk ook een verstekeling die uit een vliegtuig is gevallen.

Doden door slecht weer in Spanje

Door hevig onweer en plotseling inzettende kou zijn in Spanje minstens vijf mensen omgekomen. Op kerstavond verdronk een man in het noordwesten van het land toen zijn auto in de kustplaats El Ferrol door een golf de zee in werd gesleurd, aldus een politiewoordvoerder maandag.
Vooral het zuiden van Spanje is zwaar getroffen door onweer. In de bergen bij Huelva vroor een bejaard echtpaar dood toen ze in een veld beschutting voor de regen zochten. Een bouwvakker in Granada werd bedolven onder een muur die het begaf door de sterke wind. In de haven van Cadiz verdronk een visser terwijl hij probeerde te voorkomen dat zijn schip zou omslaan door de harde wind.

Op veel plekken in Zuid-Spanje viel in 24 uur tijd tot 60 liter water per vierkante meter. In het centrum van het land veroorzaakte de hevige regen veel overstromingen. In het noorden viel sneeuw die ervoor zorgde dat een aantal bergpassen niet of nauwelijks begaanbaar waren.

Witte Kerst

Sommige delen van Nederland konden zich in de vroege ochtend verheugen op een witte kerst. Met name in het noorden van het land lag een aardig pak sneeuw. Maar ook de zuidelijker gelegen provincies maken nog kans op een witte kerst. Meteorologen schatten de kans dat er deze dagen elders nog sneeuw valt, op 50 procent.

Witte kerst is een zeldzaamheid in Nederland. Het KNMI weerinstituut spreekt van een witte kerst als er om 9 uur 's morgens op Tweede Kerstdag een gesloten sneeuwdek ligt. De laatste keer dat er op beide kerstdagen een sneeuwtapijt lag, was in 1981. Toen lag er in sommige delen van Nederland wel twintig centimeter sneeuw.

De gehele twintigste eeuw telde slechts zeven witte kersten. Dat is echter niet altijd een zeldzaamheid geweest; in de negentiende eeuw kwam het twee keer zoveel voor. Uit historische gegevens blijkt dat de achttiende negentien witte kersten telde. In zowel de zeventiende als de zestiende eeuw was ons land zestien keer met een sneeuwtapijt bedekt tijdens de kerstdagen.

Wel valt er vaak natte sneeuw die maar kort blijft liggen. Dat gebeurt met kerst gemiddeld eens in de vier jaar. De laatste keer was in 1995, toen er plaatselijk twee centimeter sneeuw lag.

Dode bracht stem uit in Florida

Er zijn zeker 144 stemmen illegaal uitgebracht in Florida bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 7 november. Dit heeft het dagblad The Miami Herald zondag gemeld op basis van een eigen onderzoek naar omstreden stemmen in het district Miami-Dade in Florida.

Een in 1997 overleden Haïtiaanse immigrant bijvoorbeeld heeft in november gestemd. Het is één van de 144 gevallen die de krant tot dusverre heeft ontdekt, waarbij is gestemd door personen die daar geen recht toe hadden en dus met hun stem hebben geknoeid. Tal van personen hebben gestemd ofschoon hun namen niet voorkwamen op de lijsten van geregistreerde kiezers.

De uitslag in Florida bleek bepalend voor de uitslag van de presidentsverkiezingen. De Republikein George W. Bush heeft officieel op het nippertje de staat en het presidentsschap van de VS gewonnen. De Democratische rivaal Al Gore heeft vergeefs de uitslagen in Florida via de rechter aangevochten.

Maluka Warchild legde stenen op rails

Een intercitytrein is zondagmorgen op het traject tussen Baarn en Amersfoort op een zak met stenen gebotst. De actie is opgeëist door Maluku Warchild, zo heeft een zegsman het persbureau ANP telefonisch laten weten.

Volgens een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen (NS) dacht de machinist in eerste instantie een persoon te hebben geraakt, omdat de klap zo hard was. Later bleek dat het om een zak stenen ging.

De trein raakte door de aanrijding zo beschadigd dat deze moest worden weggesleept.

De Nederlandse Spoorwegen reageren verbolgen op het incident. "We vinden het sowieso verschrikkelijk dat dit soort dingen gebeurt, of het nu Molukkers zijn die dit doen, of anderen", aldus woordvoerster F. Kraijeveld. "Wie hiervoor verantwoordelijk is, wordt door de politie onderzocht. Een zak stenen is voor ons zeer serieus. Het komt vaker voor. Meestal loopt het goed af, maar het kan ook heel erg fout gaan."

Burgemeester trekt noodverordening in

De Bossche burgemeester Rombouts heeft zondag de noodverordening ingetrokken die hij dinsdag na drie dagen van onlusten aan de Graafseweg had ingesteld. De rellen ontstonden nadat de 31-jarige Pierre Bouleij door een politiekogel werd gedood.

Het was sinds dinsdag verboden in de Graafsewijk met meer dan drie mensen te lopen. Ook was het niet toegestaan om vrijwel onherkenbaar - een aantal relschoppers droegen bivakmutsen - op straat te lopen. Het moest de politie zo makkelijker worden gemaakt om de relschoppers te weren of op te pakken.
Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.