Het nutteloze feitje van de dag: Van Basten bijna naar PSV?

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Iedereen kent de glorieuze loopbaan van Marco van Basten die hem via Ajax naar AC Milan bracht, maar wist je ook PSV op het vinkentouw zat om hem in te lijven? In 1981 speelde Van Basten bij de amateurs van Elinkwijk en FC Utrecht en Ajax hengelden naar de diensten van de talentvolle aanvaller. Maar daarnaast was ook PSV zeer geïnteresseerd, kunnen we zien in het archief van Ajax. Op 19 maart nodigde Kees Ploegsma van PSV de spits uit om een testwedstrijd te komen spelen, zoals te doen gebruikelijk voor talentvolle spelers van amateurclubs.

Maar zover kwam het echter nooit, Ajax voelde de hete adem van de concurrentie en maakte haast om Van Basten een contract aan te bieden. Dat het snel moest, is te zien dat eerste contract van de aanvaller, het was handgeschreven en niet foutloos. Wil je meer lezen over dit stukje sportgeschiedenis? Dat kan hier.

Het nutteloze feitje van de dag: Van Basten bijna naar PSV? (WikiCommons/Bart Molendijk/Anefo)
Het nutteloze feitje van de dag: Van Basten bijna naar PSV? (WikiCommons/Bart Molendijk/Anefo)