Zelfde beeldendiefstal, andere context

De heren in het filmpje worden neergezet als dief en activist. En misschien is dat ook wel zo. Maar het ging wel over een beetje meer dan dat. Onder andere ook over dat de blanke (christelijke/katholieke) westerlingen de Afrikaanse cultuur vernietigd hebben. Lokale religies vervangen en vernietigd hebben. En nog een hele rits aan onmenselijk handelen door zendelingen en kolonisten. Waaronder moord en verkrachting.

Anderzijds legt deze 'activist' wel haarfijn de hypocrisie van het hedendaagse elitaire deugvolk bloot. Dat schaart zich achter BLM, wil onder andere Zwarte Piet vernietigen, beelden, straatnamen en andere historie verwijderen onder het mom van kwetsend en racisme.

Maar Afrikaanse kunst en cultuurschatten teruggeven is er niet bij. Want als elitaire deugende navelstaarders toevallig even niet bezig zijn met naar hun navel te staren, dan mogen ze graag naar die kunst en cultuurschatten staren in hún museumpjes. Want dat is toch wel zó 'verheven' en lekker deugend dat ze er spontaan een hard plassertje of natte gleuf van krijgen. Dus zoiets 'geils' ga je niet teruggeven natuurlijk.

Tevens legt het nog een andere mindere kant van het deugvolk bloot. Namelijk dat cultuurvernietigen ze kennelijk in het bloed zit. Nou valt er in en aan Afrika niet veel cultuur meer te vernietigen want alles is inmiddels commercieel of met de grond gelijk gemaakt. Dus vernietigen ze nu maar de cultuur in eigen land, want je moet toch wat als deugvolkje.