Keukentip: Pan inbranden
Tot een aantal maanden geleden gebruikten wij (LeeHarveyOswald & Isegrim) altijd anti-aanbakpannen. We hadden wel een gietijzeren steelpan, maar we kregen het nooit goed voor elkaar om die zodanig in te branden dat die gewenste 'natuurlijke anti-aanbaklaag' ontstond. Eieren moesten steeds weer met pijn en moeite van de bodem af geschraapt worden. Toch zijn we het blijven proberen en uiteindelijk lukte het wel, waarna we bijgaand tutorial-filmpje hebben gemaakt.
Je hebt hiervoor géén dure pannen nodig! Wij hebben gewoon de standaard stalen pannen van de Sligro gekocht, die waren rond de € 12,00 per stuk. Wij kopen in elk geval nooit meer een anti-aanbakpan. Als je dit eenmaal voor elkaar hebt, werkt het namelijk vele malen beter. Let wel: zo'n pan was je niet af met afwasmiddel, maar enkel met heet water en een zachte borstel, anders gaat je zorgvuldig gecreëerde 'patina' weer net zo hard verloren. Na het schoonmaken insmeren met een heel dun laagje plantaardige olie en klaar benne!