Hearthstone: Saviors of Uldum

4. Decks voor launch day

Choose Both Druid

Het mag weinig verrassend zijn dat ik graag aan de slag ga met mijn lievelingsklasse en lievelingseffect. Choose Both Druid blijft je board vullen met sterke minions, blijft je minions buffen en biedt genoeg ruimte voor removal en survivability. Een redelijk rechttoe-rechtaan deck wat ongetwijfeld geoptimaliseerd moet worden, maar de impact van elke play na voltooien van de quest mag niet onderschat worden.

Choose Both Druid Hearthstone

Highlander Mage

Bij de onthulling van Reno the Relicologist waren de reacties wisselvallig. Veel spelers waren teleurgesteld over het effect, maar het effect is echt supersterk. Het feit dat je tien damage doet op minions is enorm sterk, zeker tegen aggro en andere decks die graag wijd gaan. Doordat dit effect puur op minions focust en geen kans heeft de hero te raken maakt de kaart alleen maar consistent.

Verder vind je hier voornamelijk kaarten die synergy hebben met de quest. Niet een heel goed deck, gok ik zo, maar wel een leuke om veel spells te spelen en je tegenstander gek te maken. Daar draait de game soms ook om. Hehe.

Highlander Mage Hearthstone

Thief Rogue

Een klassieker onder de rogue-decks krijgt ook weer een kleine boost met de release van Saviors of Uldum, en aangezien Tess Greymane een van mijn favoriete kaarten blijft in standard blijf ik proberen een leuk deck eromheen te bouwen. Dit deck, in tegenstelling tot de huidige thief rogue, draait om de quest die is toegevoegd met de nieuwe uitbreiding, in plaats van de vertrouwde spectral cutlass - daarom komt de survivability in de vorm van Zilliax, die je eventueel kan kopiëren met Togwaggle's scheme. Dit deck is gericht op de extreme late game, met eventueel een kans dat het naar fatigue gaat. Maar zoals het echte rogues betaamt zul je vrijwel altijd een antwoord achter de hand hebben in de vorm van Tess Greymane, Academic Espionage of Heistbaron Togwaggle.

Thiefrogue