7: Beste game trailers van 2018

2. De top drie

Nummer 3:

DLC is een omstreden onderwerp, maar als alle DLC van de kwaliteit was als de Octo Expansion van Splatoon 2 hoorde je er niemand over praten. De Octo Expansion is de eerste (en tot nu toe enige) betaalde DLC van Splatoon 2 en breidde de singleplayer-modus uit met tachtig uitdagende missies. Hierin speelde je voor het eerste als Octoling in plaats van Inkling en na het uitspelen van de DLC kun je dat ras ook gebruiken in de multiplayer-modi.

De trailer pakte wederom goed de sfeer van Splatoon 2 vast, introduceerde heerlijke muziek, plaatste bekende personages in een nieuwe setting, introduceerde nieuwe personages en toonde uiteraard gameplay van wat er in de DLC te vinden is. De content kwam vlak na E3 beschikbaar en ik kon niet anders dan meteen de DLC induiken. Allemaal dankzij de presentatie in de onderstaande trailer.

Splatoon 2 is exclusief beschikbaar voor Nintendo Switch.


Nummer 2:

Er zijn van die games die lang, erg lang op zich laten wachten, maar waarvan je weet dat die uiteindelijk toch wel de moeite zullen zijn. The Last of Us Part II is zo'n game. Hoewel ik lang niet zo gek ben op deel één als sommigen, is de kwaliteit van de storytelling en personages niet te ontkennen. Deel twee lijkt deze trend voort te zetten, iets wat de E3-trailer weer aantoont. Het contrast van Ellie ten opzichte van deel één is groot en ook deze trailer laat een groot contrast zien. Aan de ene kant heb je een ogenschijnlijk gelukkige Ellie met een nieuwe vriendin. Aan de andere kant heb je de moordzuchtige Ellie die nieuwe trucjes toont.

Het belooft weer een interactievol genotstuk te worden. Wanneer The Last of Us Part II uitkomt weten we niet. Hopelijk in 2019 voor PlayStation 4. Het wachten gaat het waard zijn.


Nummer 1:

Voor Nintendo-fans was er één game aangekondigd die meteen de meest verwachte titel van het jaar werd: Super Smash Bros. Ultimate. Tijdens E3 2018 wisten we nog niet wat de game precies was. Is het een port, een compleet nieuwe game, een reboot? Welke personages keren terug, hoe groot is de scope van de game?

Alle antwoorden werden gegeven via de trailer 'Everyone is Here'. Eén voor één kwamen de personages tevoorschijn, ondersteund door de schitterende main theme van de game. De redesigns van Link en Zelda werden getoond, de Ice Climbers keerden terug, DLC-personages zitten meteen in de game en als klapper werd Snake teruggebracht met de tekst 'Everyone is Here'. Maar liefst 74 fighters (76 als je Pokémon Trainer als drie verschillende fighters telt) vormen de game. Na deze eerste trailer steeg de hype enorm wat uiteindelijk leidde tot één van de grootste releases die Nintendo ooit heeft gehad afgelopen 7 december.

Dit was mijn persoonlijke top 7 voor game trailers van dit jaar. Zit jouw favoriet er niet tussen? Deel hem dan in de comments!