Vijf gametips voor de maand augustus

5. Strange Brigade

Strange Brigade is een co-op shooter van Rebellion Developments, de gametoko die onder andere verantwoordelijk is voor de Sniper Elite-franchise. Strange Brigade vindt zijn inspiratie in onder andere Left 4 Dead en Rebellions eigen Zombie Army Trilogy.

In het spel is het de bedoeling dat je, in third-person hoedanigheid, de rol van een 1930-avonturier aanneemt en samen met drie andere spelers het opneemt tegen allerlei verschillende mythische wezens terwijl je ondertussen samen puzzels oplost. De vier verschillende personages hebben hun eigen unieke wapens en vaardigheden die allemaal weer gecustomized en geleveled kunnen worden.

Het wapenarsenaal is aanzienlijk en ieder wapen beschikt weer over meerdere upgrade slots om efficiëntie te verbeteren. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld het leggen van vallen om vijanden in te lokken. Volgens Rebellion zijn samenspel en exploratie de belangrijkste pijlers. Verantwoordelijk voor de plot van Strange Brigade is award-winnende comicsschrijver Gordon Rennie, die ook al de scripts verzorgde voor games als Killzone, Xi, Splatterhouse en Aliens vs Predator.

Strange Brigade Speelt moet op 28 augustus uitkomen voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.