Vijf gametips voor de maand augustus

2. Death's Gambit

In Death’s Gambit speelt de dood een dubbele rol. In opdracht van de Dood ga je op zoek naar onsterfelijke monsters en reusachtige wezens, om deze een kopje kleiner te maken. Want zelfs onsterfelijken kunnen het leven laten. En tijdens je zoektocht zul je zelf ook vaak de dood vinden, want deze actie-RPG heeft een meedogenloze moeilijkheidsgraad.

Kies uit een van de verschillende classes die allemaal hun eigen bonussen en skilltrees hebben en zet voet in een buitenaardse, middeleeuwse 2D-wereld met gebieden die nauw aan elkaar verbonden zijn. Vechten doe je met verschillende wapens – zwaarden, bogen, magie – tegen verschillende vijanden en bazen die ieder om een eigen tactiek vragen. Welgeplaatste aanvallen en stamina-management spelen een grote rol en maken het verschil tussen de dood brengen of de dood vinden.

‘Is dit niet gewoon 2D Dark Souls?’, denk je nu misschien. Daar heeft het inderdaad veel van weg, maar is dat erg? Als de game in de buurt komt van een van de beste actie-RPG series van de afgelopen jaren, dan is dat alleen maar goed nieuws voor fans van spijkerharde games. Ontwikkelaar White Rabbit noemt Dark Souls ook als grote inspiratiebron voor Death’s Gambit, met als onderscheid dat sommige bazen zo gigantisch groot zijn dat ze tot in de hemel reiken. Bovendien kun je terugkeren naar de arena van elke verslagen baas om het gevecht nog eens aan te gaan, maar dan met een vijand die sterker is, nieuwe aanvallen kent en betere loot dropt nadat je deze verslagen hebt.

Denk aan een combinatie van Dark Souls en Shadow of the Colossus, met een flinke scheut Metroidvania, en je hebt Death’s Gambit. Death’s Gambit komt op 14 augustus uit voor PlayStation 4 en pc.