Holloway: Het dossier

Ook met Van der Sloot gaat het aardig
In juli 2006 wordt bekend dat er een boek zal worden uitgebracht met het verhaal van Joran van der Sloot, aangaande zijn leven en visie op de verdwijning. De Arubaanse autoriteiten wijzen Van der Sloot een schadevergoeding van zo’n 50.000 Arubaanse gulden (zo'n 22.000 euro), toe. Zijn vader, ook verdacht geweest, krijgt echter geen vergoeding.

Tot een bepaald moment..
Op 28 april 2007 wordt er een huiszoeking uitgevoerd bij de ouders van Joran. Op 21 november wordt Van der Sloot weer gearresteerd en naar Aruba overgebracht. Hier wordt hij, samen met twee medeverdachten, wederom de broers K., verhoord en vastgehouden. Zij mogen geen contact met elkaar hebben. Volgens de advocaten van de drie, is het nieuwe bewijsmateriaal ‘ridicuul’ en oud.

De Arubaanse autoriteiten moeten weer met de billen bloot en laten de broers vrij. Op 7 december 2007 komt ook Joran, wederom, vrij. De beschaamde autoriteiten gaan wel verder met het zoeken naar het meisje, tot op heden is zij nog niet gevonden.

De media-hype gaat door
Peter R. de Vries legde Joran in een uitzending van Pauw en Witteman, in januari dit jaar, het vuur na aan de schenen in een gesprek over de verdwijning van Natalee. Joran wordt hierop zo pissig dat hij De Vries een glas wijn in het gezicht gooit. Zie ook de review van deze uitzending. De rol van onze nu snorloze misdaadverslaggever is hier echter nog niet uitgespeeld. Enkele dagen geleden bracht hij in de media naar voren dat hij de zaak opgelost zou hebben. De Vries krijgt hierdoor enorme internationale aandacht. Ook in Nederland zijn de verwachtingen hoog gespannen. De Vries mag naar verluidt zelfs bij Oprah zijn verhaaltje komen doen.

In zowel de Nederlandse als de internationale media is er kritiek geweest op zijn manier van handelen. "Als je zo'n belangrijke zaak hebt opgelost. Waarom dan nog dagen wachten met de bekendmaking?", lijkt de vraag van de week te zijn.

Joran voelt zich in het nauw gedreven
Hoewel de uitzending van De Vries nog niet geweest is, bevestigt het OM dat Joran een bekentenis heeft afgelegd. Een in het nauw gedreven Van der Sloot beweert nu echter dat zijn bekentenis een leugen is.

Het is nu afwachten of de uitzending van De Vries nog nieuwe feiten naar voren brengt. Naar verwachting zullen heel veel mensen komende zondag afstemmen op de uitzending van De Vries.