Elephone S3, 5.2-inch zonder randen

3. Elephone S3

 

Design en bouwkwaliteit

De S3 heeft een volledig metalen behuizing uit één deel, waarmee de achterkant dus vloeiend overloopt in de randen. Het toestel zit heel degelijk in elkaar en er is duidelijk aandacht besteed aan de afwerking. Je gaat geen oneffenheden vinden in de behuizing en alles loopt in elkaar over. Wel is het dan weer jammer dat de camera lens niet beschermd is met een opstaand randje waardoor deze wat kwetsbaar is voor krassen. 

Aan de onderkant vinden we de iets verouderde USB aansluiting, en de mono speaker. Aan de linkerkant de simkaarttray waarbij je de keus hebt voor 2 simkaarten, of 1 simkaart en 1 microSD. Rechts nog de netjes ingebouwde knoppen die niet los in de behuizing hangen. Al met al is het qua design en bouwkwaliteit dus goed voor elkaar, helemaal als je naar het scherm kijkt ...

elephones3-design1 (Foto: rene90)

elephones3-design2 (Foto: rene90)

elephones3-design3 (Foto: rene90)

elephones3-design5 (Foto: rene90)

Het scherm

Eindelijk een fabrikant die het scherm gewoon dik op orde heeft, door de afgeronde randen heeft het een lichtelijk 'edge' gevoel en kan je de randen maar moeilijk waarnemen. Het scherm zelf heeft een goede kleurweergave en kan erg helder worden afgesteld. Daarnaast is het formaat van het scherm en daarmee het hele toestel wat mij betreft een ideale combinatie. 5.2-inch met een FullHD resolutie is precies waar denk ik veel mensen naar op zoek zijn en ik moet zeggen dat het toestel qua vorm-factor zeker in de top 3 zit van beste Chinaphones. 


elephones3-scherm1 (Foto: rene90)

elephones3-scherm2 (Foto: rene90)

elephones3-scherm3 (Foto: rene90)


Prestaties

Je gaat hier ietwat verouderde specificaties vinden, wat een gemiste kans is voor Elephone. Het toestel beschikt over de MT6753 processor, een 1.3GHz octa-core. Dit in combinatie met 3GB werkgeheugen zorgt er wel voor dat alles prima loopt maar je hebt dus niet het nieuwste van het nieuwste, eveneens door het gemis van een USB Type-C poort. De speaker zelf is wel aardig hoewel het hier een enkele speaker betreft. Je zal je telefoon niet zo snel als speaker gebruiken lijkt me, maar het volume is behoorlijk aardig zonder al te veel te vervormen. 

Over de vingerafdrukscanner kan ik ook niet klagen, werkt prima en hij pakt snel je vinger en unlockt het scherm. 

Elephone S3 Benchmark

Elephone S3 Benchmark

Elephone S3 Benchmark

Elephone S3 Benchmark

Over GPS is niks te klagen, werkt zonder gebruik te maken van mobiele netwerken prima. Evenals met de telefoonverbinding en wifi heb ik geen problemen ondervonden in het gebruik. 

elephones3-gps1 (Foto: rene90)elephones3-gps2 (Foto: rene90)


Software

Een ander pluspuntje voor deze telefoon, een vrijwel stock Android 6.0 wat heerlijk werkt. Geen gedoe met rare launchers / apps die je niet kan verwijderen. Het toestel draait snel en zonder lag in de interface. De Playstore is uiteraard gewoon voorgeïnstalleerd en je kan dit toestel dus gebruiken zoals je gewend bent. 

elephones3-home1 (Foto: rene90)elephones3-home2 (Foto: rene90)


Batterij

Dan komen we bij het grootste pijnpunt van dit toestel, de accu. De combinatie van een 2100mAh batterij en het FullHD 5.2-inch scherm is een verkeerde keus geweest. Er wordt vaak een keus gemaakt om het toestel klein en zo dun mogelijk te houden, alleen dit is net iets te extreem gedaan. Voor de normale gebruiker ga je de dag al niet redden, en moet je dus zorgen dat je een powerbank bij je draagt of vaak de mogelijkheid hebt om je telefoon even op te laden tussendoor. Het was een stuk beter geweest als ze het voor elkaar hadden gekregen om er minimaal een 2600mAh accu in te stoppen zodat je waarschijnlijk wel de dag kan halen. 

elephones3-bat1 (Foto: rene90)elephones3-bat2 (Foto: rene90)

elephones3-bat4 (Foto: rene90)elephones3-bat3 (Foto: rene90)

Elephone S3 Batterij

Elephone S3 Batterij


Camera

Je kan het voor elkaar krijgen om prima plaatjes te schieten maar bij de wat meer overzichtfoto's mis je scherpte en detail zoals in de voorbeelden is terug te zien. Voor de normale gebruiker zal dit echter ruim voldoende zijn en is dit een stuk minder een probleem dan een te kleine batterij zoals eerder genoemd. Voor foto's die dichterbij objecten zijn genomen, ziet het er wel netjes uit.  

elephones3-cam1 (Foto: rene90)

elephones3-cam2 (Foto: rene90)

elephones3-cam3 (Foto: rene90)

elephones3-cam4 (Foto: rene90)