Theater: De Bloeiende Maagden - Toen neuken nog gewoon was

De Bloeiende Maagden begon in 1994 als trio na het afronden van de theateropleiding in Einhoven. Het trio werd een duo toen Anemoon Langenhoff in 1998 de groep verliet. Ze hebben sinds hun ontstaan in totaal elf programma’s gemaakt, toen er een pauze aanbrak.

Na de pauze, van zo’n 5 jaar, staan De Bloeiende Maagden weer op de planken met een nieuw programma. Ditmaal staan 4 verschillende relaties centraal. Het stuk 'Toen Neuken nog gewoon was' gaat in op de verschillende aspecten van de relaties die om de een of andere reden niet werken.

De voorstelling draait, voor het grootste gedeelte, om de perikelen van een tweetal relatietherapeuten en hun cliënten. Maar ook de relatie tussen de beide Maagden, die als een rode draad door de gehele voorstelling loopt, vormt een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Het eerste wat je hoort is dan ook een uitleg over hoe de pauze tot stand kwam en waarom die nodig was.

Alle karakters in de voorstelling worden gespeeld door de beide Maagden, die zich in sneltreinvaart omkleden in de diverse muzikale stukken die door middel van karaoke worden gebracht. Alle nummers zijn uitgezocht op hun ‘iconische weergave van de romantische liefde’.

De voorstelling wordt vooral gekenmerkt door razendsnelle wisselingen van karakters, snelle grappen en een hectische climax van de show. Ook het publiek wordt geregeld bij de voorstelling betrokken. Met als boodschap “Wees lief voor elkaar en communiceer.”

Naar aanleiding van de voorstelling heeft FOK! een kort gesprek gehad met Ingrid Wender. Uit dit gesprek bleek dat vele facetten van de voorstelling gebaseerd zijn op ervaringen uit haar leven. Zowel de relatieproblemen van de karakters als die tussen de beide Maagden vormde de basis voor dit stuk.

Over de vele, en vooral razendsnelle, wisselingen tussen de karakters geeft Ingrid aan dat het inderdaad veel acteertalent vergt. In het kort is het 'een hoerenklus om de voorstelling te spelen'.

Al met al is 'Toen neuken nog gewoon was' een zeer leuke voorstelling met veel leuke grappen en nog een leuke boodschap ook.