Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas

Normaal gesproken worden de singleplayer games in de Rainbow Six serie minder gespeeld dan de multiplayer games. Sommige mensen kopen zelfs een Rainbow Six game puur om te kunnen genieten van het bekende multiplayer geweld. Echter dit deel heeft zonder twijfel de beste singeplayer ervaring die een Rainbow Six game ooit heeft gezien. De levels zijn groot en bieden genoeg tactische opties voor jou en je team. Een aantal mensen waren bang dat Rainbow Six Vegas misschien teveel op de Ghost Recon serie ging lijken, maar dat is ver van de waarheid. Rainbow Six Vegas blijft goed in die bekende sfeer zitten en hoewel het soms wel lijkt op Ghost Recon, helemaal omdat je ook in Mexico begint, is de gameplay en sfeer toch echt anders.

Rainbow Six Vegas heeft net als de vorige games in de serie de bekende \\\'open, flash en clear\\\' momenten, maar ziet ook een aantal grote verbeteringen. De grootste verbetering is misschien wel de cover optie. Je kan bijna overal, wanneer je maar wilt, snel cover zoeken aan de rand van een muur of auto door snel op de \\\'L\\\' knop te drukken. De camera trekt zich naar achteren en een fijne third-person view blijft over. Door naar rechts of links te drukken haal je jezelf tijdelijk uit de hoek, direct in een aanvalspositie. Dit haalt je uit de benauwende FPS sfeer die de meeste van dit soort games hebben en geeft je het gevoel van controle, omdat je nu goed kan zien waar jij zit en waar vandaan je beschoten wordt. En dit alles zonder continue maar door die loop van een geweer te kijken.

<\/center>

Eenmaal aangekomen bij een deur kan je met een camera, ala Splinter Cell, even rondneuzen in de ruimte daarachter. Via de camera, die warmte- en nachtvisie heeft, kan je eventuele terroristen een mark geven die je team als prioriteit zullen zien. Je kan op dat moment je team klaar laten staan bij de deur, zodat jij de tijd hebt om jouw aanvalspositie te bepalen. Je kan bijvoorbeeld vanaf het dak abseilen totdat je het raam bereikt hebt. Op dat moment geef je het inmiddels klaarstaande team de opdracht tot binnenstormen. Alles is helder en goed te zien en op het moment dat het je schikt of goed lijkt storm jij zelf ook door de ruit naar binnen. Plaats marks goed zodat terroristen niet de kans krijgen eventuele gijzelaars te doden.

In Mexico wordt de trend van het verhaal gezet en leer je eigenlijk de basisvaardigheden van team-control. In de latere missies in Las Vegas en in de diverse casino\\\'s zul je een aantal briljante vuurgevechten meemaken. Mocht een van je teamleden uitgeschakelt zijn heb je een korte tijd om deze te herstellen. Je kan dit doen via een injectie die jij of een teamlid moet injecteren. De keuze aan bijna alle scenarios in dit spel is aan jou.

<\/center>

De singleplayer game biedt genoeg variatie en plezier voor diverse speelrondes. De moeilijkheidsgraad is uitdagend en zelfs onmogelijk in te stellen en de A.I. van de terroristen is erg goed. Als je even niet oplet trekt de vijand zich terug om je daarna goed te flanken. De A.I. van je mede-teamleden is echter niet altijd even briljant. Meestal gaat alles goed maar ze willen nog wel eens rustig een oversteek wagen terwijl bukken de enige optie is op dat moment. Deze singleplayer ervaring met een prima verhaallijn is de beste uit de Rainbow Six serie en zal je naast de Xbox Live multiplayer mode genoeg plezier geven.