Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas

PEC, kort voor Persistent Elite Creation, geeft je de mogelijkheid om een eigen character te maken die je gebruikt tijdens je tactische avonturen in de singeplayer co-op mode, of in één van de multiplayer games. Zo kan je een hoofd kiezen, je kleding aanpassen, armor toevoegen en een standaard setup voor wapens configureren die later tevens nog eens zijn uit te breiden.

Met PEC kan je ook je eigen hoofd inscannen om zo een nog leukere twist en ervaring aan online gamen te geven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Xbox Live Vision camera. Een uitgebreide review van dit apparaat vind je hier. Het resultaat van zo\\\'n scan kan erg goed zijn maar je hebt er wel goed daglicht voor nodig. Om beeld bij woorden te voegen heb ik een scan van mijn hoofd gemaakt die jullie hieronder kunnen bewonderen. De kwaliteit is duidelijk minder aangezien het een foto van een tv is, maar het resultaat kan erg cool zijn. Je moet even de tijd nemen om voor goed licht te zorgen en om twee foto\\\'s van je hoofd te maken. De eerste foto moet van de voorkant van je hoofd genomen worden en de tweede van de zijkant. Na een paar minuten is de scan compleet en kan je het resultaat bekijken, echter je haar scant PEC niet mee dus kaal worden we allemaal. Je digitale persoonlijkheid is geboren.

<\/center>

Het duurt soms een paar games voordat je vrienden je hoofd ook daadwerkelijk kunnen zien. Het komt namelijk vaak voor dat een scan de eerste paar games nog niet doorgeladen is en je een standaard character voor de rest bent. Hopelijk wordt dit in de aankomende patch behandeld want er is niks leukers dan met al je vrienden, en hun hoofden, te gamen. Vaak weet je nu waar je juist op moet schieten! Scannen is erg cool en geeft het spel zeker een extra leuke twist, maar een must zou ik het niet noemen.