Dreamfall

De graphics zijn sfeervol en gedetailleerd. Doordat er in alle locaties mensen en wezens rondlopen die geen rol spelen in het verhaal krijg je het idee van een levende wereld. Je kunt iedereen ook aanspreken, al hebben de meesten slechts de beschikking over een paar zinnetjes conversatie. Zowel de achtergronden als zaken als vallende sneeuw, stromend water, vlammen en schaduwen zien er prima uit.



<\/center>

Ook het geluid is uitstekend te noemen. De geluidseffecten van bijvoorbeeld voetstappen en opengaande deuren zijn zeer realistisch. De stemacteurs zijn geloofwaardig en professioneel. De soundtrack is subliem. De muziek draagt enorm bij aan de sfeer van het spel, en varieert van sprookjesachtig lieflijk in rustige omgevingen, tot bombastische filmmuziek bij spannende scènes of wanneer je een belangrijke ontdekking hebt gedaan.



<\/center>

De puzzels zijn gevarieerd en goed verweven in het verhaal. Naast zowel puzzels waarin je naar ontbrekende onderdelen van een machine moet zoeken, als de minder originele \\\'breng mij dit dan vertel ik je de informatie die je nodig hebt\\\' puzzels zijn er ook puzzels rond het matchen van symbolen en geluiden. Nog meer puzzels kan je zien in het vermijden van actie door het kiezen van bepaalde dialoogopties. Over het algemeen zijn ze niet echt moeilijk, al kun je soms een tijd vastzitten omdat je een voorwerp over het hoofd gezien hebt.