CD Review: Club System Gold Edition

De cd werd me aangeraden door de vriendelijke verkoper van Rare Records in Eindhoven, toen ik hem vertelde ook nog een nieuwe mix-cd te zoeken naast de platen die ik al had uitgezocht. Hij heeft niet geweten dat ik dol ben op Belgische clubmuziek, maar zonder zijn tip had ik deze cd nog geen tweede blik gegund!

Al bij het tweede nummer zat ik flink te genieten, een paar nummers later dacht ik dat ik gek werd zo mooi vond ik het en dat gevoel heeft eigenlijk de hele cd geduurd. Een aantal van de bekendste clubhits uit de afgelopen jaren, simpel doch doeltreffend aan elkaar gemixt, zorgen voor zoveel herkenning dat je je al snel op de dansvloer waant. Heerlijk!

Als ik ga zoeken naar een opbouw.. vind ik niet veel. Er zit niet echt een opbouw in, de cd begint niet echt veel zachter dan hij eindigt, ook de snelheid verandert nauwelijks. Omdat de cd zoveel leuke nummers bevat maakt dat niet zo heel veel uit, de Repeat knop kan aan blijven staan en zo geniet je aan één stuk door.

Zoals ik al zei zijn de nummers simpel aan elkaar gemixt, maar bij dit soort muziek en op dit soort cd's is dat ook niet heel erg belangrijk. Geen poespas, gewoon de hits. De lengte van de tracks varieert van dik een minuut tot ongeveer drie en een halve minuut en zorgt er in ieder geval voor dat je niet denkt naar de dance versie van een Skihut cd te luisteren (no offense) (of eigenlijk toch wel). DJ Sven Lanvin heeft zijn werk netjes gedaan, maar dat mag ook wel met zoveel ervaring.

Al met al is dit een lekkere cd, je moet gewoon van de muziek houden. Hou je niet van dance, of gewoon niet van Belgische dance, dan hoef je deze cd denk ik niet te luisteren. Zat je echter al te springen op je stoel bij het lezen van de namen van de clubs hierboven, ren dan maar snel naar de platen- of cd-zaak want daar ligt Club System Gold Edition op je te wachten, ondertussen geef ik deze cd een 9!