Game Review: Warcraft 3 Reign Of Chaos

Warcraft een legendarisch spel wat de meeste gamers in ieder geval van naam kennen. Na deel twee is het heel lang wachten geweest voor we eindelijk het vervolg in onze collectie konden opnemen. Met veel nieuwe opties & elementen is het spel verbluffend geworden. En een nieuw soort RTS is geboren.
De mensen bij Blizzard hebben ook werkelijk alles uit de kast gehaald om het spel zo vernieuwend te maken maar toch ook de oude stijl van Warcraft te behouden.

Wat ook nieuw is in het spel is dat het niet langer meer een oorlog is tussen de twee orginele rassen. Undead & Night Elfs kunnen nu bij dit rijtje worden geplaatst. Undead is een ras staat bestaat uit niet levende wezens en vervloekte mensen. Dit ras geeft je ook kippenvel tijdens spel en ze hebben een paar hele sterke karakters die een heel leger standaard troepen in een mum van tijd omver werpen. De Night Elfs bestaan volgens de makers al wat langer in de wereld van Warcraft. Door de lange oorlogen tussen Orcs & Humans hebben zij zich op de achtergrond gehouden tot nu. Ze zijn een sterk ras met speciale specialiteiten. En dan hebben we nog de neutrale rassen deze helpen beide kanten met vechten of het leveren van huurlingen die in sommige missies onmisbaar zijn.

In dit spel kunnen we nu ook gebruik maken van Helden deze karakters zorgen voor het RPG element in het spel. Ze zijn anders dan de standaard units en hebben ook meer verschillende mogelijkheden. Ze zijn bijvoorbeeld in staat om tijdens het spel sterker te worden, want hoe meer je met hun vecht des te hoger word hun level. Ook kunnen zij tijdens het spel schatkisten oprapen die je na gevechten met bepaalde vijanden ontvangt. Deze kisten bevatten vaak drankjes om je kracht weer bij te vullen of bijvoorbeeld een ring die de Held extra kracht geven tijdens het vechten. Het zal even duren in het begin voor je de specialiteiten van iedereen Held goed onder de knie hebt, maar als dat is gelukt kan in sommige gevallen een held heel veel schade aanrichten bij je vijand.