Blade & Soul: Storm of Arrows

Blade & Soul-spelers krijgen op 18 september weer nieuwe MMO-content om hun pijlen op te richten. We konden de update Storm of Arrows al op gamescom 2019 spelen en we vertellen je wat je kunt verwachten.

De grootste toevoeging die Storm of Arrows naar Blade & Soul zal brengen, is ongetwijfeld de nieuwe klasse. De Zen Archer vecht op afstand met een boog. Komen vijanden toch te dichtbij dan heeft de Archer nog wat trucjes. Overleven is op zich goed te doen, al is het maar omdat je twee keer kunt dodgen voordat die cooldown opnieuw begint te lopen. De ondertussen twaalfde klasse moet aantrekkelijk zijn voor beginners die snel succes willen bereiken. De klasse is niet echt overpowered. Dat komt omdat het spelen preciesie vereist: veel van de aanvallen raken niet automatisch het doel, je moet echt met een crosshair mikken. Maar wil je echt de endgame goed kunnen spelen dan heeft de Zen Archer genoeg diepte om te leren. Bij release heeft de boogschutter slechts twee specialisaties, later zou een derde moeten volgen.

Blade & Soul: Storm of Arrows (Foto: NCSOFT)

De Lightbringer-specialisme is gericht op mensen die vooral PvE spelen en van een afstand damage willen doen. Handig is ook dat je pijlen kunt blijven schieten terwijl je rent. Zo kun je op een afstand blijven en steeds naar veiligere plekken blijven gaan terwijl je de monsters bestookt. Door de cooldowns voor al je speciale dodges en dergelijke te verlagen ben je mobiel en ook dodelijk op afstand. Een skill die de Lightbringer heeft is Aurora. Deze doet AOE-damage, negeert je status-effecten op jou en geneest je over tijd. Een andere skill is Solarize. Deze gooit enkele waves met AOE-damage en laat ondertussen ook onzichtbare vijanden zien.

Het Windpiercer-specialisme is vooral handig in PvP. De Windpiercer heeft minder aanvallen, maar focust zich op snelheid en stealth. Het grootste voordeel: jij als Zen Archer kunt andere onzichtbare spelers zien. Zij jou niet, tenminste, als ze een andere klasse zijn. Een van de skills is Twin Storms. Hiermee doe je damage, maar het tekent ook twee cirkels op de grond. Als je in een van die cirkels staat dan krijgen sommige skills upgrades. Als je bijvoorbeeld de skill Storm Bolt in een cirkel gebruikt dan doet deze altijd maximale damage.

Blade & Soul: Storm of Arrows (Foto: NCSOFT)

Naast de nieuwe Zen Archer komt er een nieuwe heroic dungeon Cathedra Cliffs en de raid dungeon genaamd Throne of Oblivion in Blade & Soul. De Throne of Oblivion is gemaakt als endgame content. De makers geven aan dat dit de lastigste dungeon van het spel gaat worden, dus dat belooft een uitdaging voor ook veteranen te worden. Natuurlijk zijn er nieuwe legendary wapens en accessoires te vinden zodat je weer sterker wordt met deze nieuwe uitrusting.

Over nieuwe uitrusting gesproken, als je je vóór 13 september registreert voor Storm of Arrows met je NCSOFT account dan krijg je een gratis Zen Archer Bullseye Pack met daarin een nieuw kostuum en wat handige items. Dit geldt alleen als je al een account hebt, dus nieuwkomers pissen naast de pot. Iets wat raar is, gezien ze de Zen Archer juist laagdrempelig hebben gemaakt voor nieuwkomers. Op de vraag wanneer de patch komt waarin de Unreal Engine 3 wordt geupgrade naar Unreal Engine 4 werd een ‘ooit’ gezegd. Ze zijn druk bezig om alle resources van Blade & Soul om te toveren naar een gedetailleerdere versie. Op de vraag of de MMORPG naar consoles komt werd vaag gedaan. Met Unreal Engine 4 wordt het in ieder geval gemakkelijker, maar of en wanneer wordt nog ontkend. Blade & Soul blijft dus nog alleen op pc beschikbaar. Storm of Arrows met daarin de Zen Archer komt 18 september uit.