4 tips voor wedden op tenniswedstrijden

Tennisweddenschappen zijn wereldwijd een groeiende markt, waarbij sportsbooks steeds meer odds en gokopties aanbieden, waaronder live wedden. Ook in Nederland wordt steeds vaker geld ingezet op tenniswedstrijden, maar deze bets zijn nog niet de populairste online sportweddenschappen. Voetbal is nog altijd populairder en waarschijnlijk blijft dat ook zo, maar dat betekent niet dat je geen geld kunt winnen met tennisweddenschappen. Je vergroot je kans op goede bets door de volgende tips toe te passen!

1. Kijk naar hun fitheid 

Tennis is een slopende sport met constante beweging en weinig spelonderbrekingen, wat betekent dat spelers qua conditie op hun best moeten zijn. Houd er rekening mee welke factoren de conditie belangrijker kunnen maken, zoals het weer (warmer weer is vermoeiender), de duur van de wedstrijd (Grand Slam-toernooien zijn best-of-five sets in plaats van best-of-three), evenals blessures en vrije tijd tussen toernooien voor individuele spelers. Weten welke spelers in topconditie zijn, kan ook helpen bij het uitschakelen van live weddenschappen op tennis, omdat hun tegenstander de wedstrijden misschien sterk begint, terwijl de fittere speler het later overneemt.

2. Let op het speeloppervlak

Het speeloppervlak is de belangrijkste handicapfactor bij tennis. Er zijn maar weinig spelers die op alle soorten ondergrond op hun best zijn. Wimbledon heeft bijvoorbeeld een grasoppervlak dat de voorkeur geeft aan serve-and-volley-spelers met grote services. Aan de andere kant is Roland-Garros een ondergrond van klei, wat een voordeel geeft aan basisspelers terwijl grote services worden vertraagd. Weten hoe speeloppervlakken van klei en gras de kansen beïnvloeden, is een belangrijk startpunt. Dit komt ook doordat er allerlei spelers zijn die op een specifiek oppervlak veel beter zijn dan op de anderen. 

3. Houd rekening met de individuele stijlen

Leg niet te veel nadruk op ranglijsten en recente vorm. Tennis is een één-op-één-sport, wat betekent dat speelstijlen belangrijker zijn bij matchups. Elke speler heeft verschillende sterke en zwakke punten, en de onderlinge geschiedenis kan een aantal interessante trends onthullen. Hoewel recente winsten en verliezen nog steeds een factor zijn om rekening mee te houden, moeten tennisgokkers zich ook bewust zijn van de spelstijlen van elke speler.

4. Vergeet het mentale gedeelte niet

Het mentale aspect van het spel is een cruciaal onderdeel bij wedden op tennis, en de situationele voordelen kunnen enorm zijn. Wees alert op teleurstellingen na een grote tegenslag of een uiterst bevredigende overwinning. Houd er rekening mee dat sommige hoger gerangschikte spelers niet zo gemotiveerd zullen zijn als hun lager gerangschikte tegenstanders wanneer ze aan kleinere toernooien meedoen. Planning is ook essentieel, en spelers die de kwalificatie doorkomen, zullen beter opgewarmd zijn dan tegenstanders die automatisch toegang hebben gekregen en nog moeten spelen. Aan de andere kant kan vermoeidheid (zowel fysiek als mentaal) ook zijn tol eisen.

Er zijn diverse sportweddenschappen waar je gebruik van kunt maken als je geld wilt inzetten op tenniswedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan de geldlijn, maar je kunt ook wedden op wie het toernooi wint. Waar je ook voor kiest, je moet altijd gebruik maken van de bovenstaande tips om meer kans te maken op succesvolle bets.