Trump geeft Harris en Biden de schuld van tweede moordaanslag

Voormalig president Donald Trump heeft maandag beweerd dat de vermeende moordpoging tegen hem een dag eerder het directe gevolg was van "de retoriek van Biden en Harris". Republikeinen hebben de mislukte aanslag aangegrepen om de rollen om te draaien ten opzichte van de Democraten, die Trump de schuld hebben gegeven van politieke geweld.

Trump zei in een interview met Fox News Digital dat de verdachte schutter, Ryan Wesley Routh, “de retoriek van Biden en Harris geloofde, en daarnaar handelde”. Biden en Harris hebben in hun campagne Trump regelmatig een “bedreiging voor de democratie” genoemd, vanwege de rol van Trump bij de bestorming van het Capitool en zijn pogingen om de resultaten van de presidentsverkiezingen 2020 ongedaan te maken.

“Hun retoriek zorgt ervoor dat ik beschoten word,” zei Trump.

De verdachte, Ryan Wesley Routh (58), heeft een lange criminele geschiedenis en heeft Trump openlijk bekritiseerd, na eerder in 2016 op Trump te hebben gestemd. Routh was van mening dat Trump’s plannen in het Midden-Oosten Rusland zou helpen in zijn oorlog tegen Oekraïne. 

Zowel Biden als Harris hebben de vermeende moordpoging veroordeeld en gezegd dankbaar te zijn dat Trump niet gewond raakte.

Zie ook:

FBI: mislukte aanslag Trump op golfbaan nabij Mar-A-Lago in Florida

Verdachte moordaanslag Trump heeft 12 uur in bosjes liggen wachten