Garzo pakt wereldtitel MotoE na fraaie slotraces op Misano

Op het circuit van Misano is zaterdag een einde gekomen aan alweer het zesde seizoen in de MotoE, de elektrische raceklasse bij de motoren. Wat de titel betreft was het niet al te spannend meer, maar de laatste twee races waren zeker weer vermakelijk.

Voorafgaand aan de slotraces had Hector Garzo een zeer ruime voorsprong in het kampioenschap, twee keer in de top-10 eindigen - of één keer in de top-5 - zou sowieso genoeg zijn voor de titel. Mattia Casadei, Kevin Zannoni en Oscar Guttierez maakten nog een theoretische kans op de titel.

Race één
Casadei vertrok in San Marino vanaf poleposition, voor Eric Granado, Jordi Torres, Alessandro Zaccone, Zannoni en Gutierrez - Garzo startte vanaf plek acht. Zannoni was in de eerste helft van de race de sterkste en pakte de leiding, voor Casadei en Zaccone, terwijl Garzo zich opwerkte naar de vijfde plek.

Bij het ingaan van de slotronde ging het ineens fout voor Zannoni, die onderuit schoof vanaf de leiding. Zo reed Casadei naar de overwinning, voor Zaccone en Granado, maar plek vier was voor Garzo en daarmee kroonde hij zich tot de nieuwe kampioen in de MotoE.

Race twee
Met dezelfde startopstelling begon men aan de laatste race van het jaar, waarbij Casadei de vroege leiding nam, voor Granado en Gutierrez. Casadei en Gutierrez knokten in de tweede helft van de race om de winst en die was voor Gutierrez, met Casadei en Granado naast hem op het podium.