Tennisster Swiatek vroegtijdig onderuit op Wimbledon

Tennisster Iga Swiatek heeft zich op Wimbledon niet geplaatst voor de achtste finales. De Poolse wereldranglijstaanvoerster, viervoudig Roland Garros-kampioene, kwam op het Londense gras nooit verder dan één kwartfinaleplaats, vorig jaar.

Dit keer sneuvelde ze in de derde ronde tegen de Kazachse Yulia Putintseva: 3-6, 6-1, 6-2. Putintseva mag zich opmaken voor een andere (voormalig) Roland Garros-kampioene: de Letse Jelena Ostapenko, als dertiende geplaatst, won met 6-1, 6-3 simpel van de Amerikaanse Bernarda Pera.

De beste Kazachse, Elena Rybakina, had het bepaald niet moeilijk: de als vierde geplaatste winnares van 2022 verpulverde de aan een comeback werkende Deense Caroline Wozniacki met 6-0, 6-1. Rybakina krijgt nu de Russische Anna Kalinskaya (17) tegenover zich, die met 7-6 (4), 6-2 van landgenote Liudmila Samsonova (15) won.

De Tunesische Ons Jabeur (10) kwam ook niet door de derde ronde: de verliezend finaliste van de afgelopen twee edities sneuvelde met 6-1, 7-6 (4) tegen de Oekraïnse Elina Svitolina (21). Svitolina speelt bij de laatste zestien tegen de Chinese Xin Wang, die thuisfavoriete Heather Dart met 2-6, 7-5, 6-3 versloeg.

Met twee keer 6-4 rekende de Amerikaanse Danielle Collins (11) af met Beatriz Haddad Maia (20) uit Brazilië, zij wacht nu op Barbora Krejcikova (31). De Tsjechische zag Jessica Bouzas Maneiro uit Spanje bij een 6-0, 4-3 stand geblesseerd afhaken.