FOK! Wat een weer: onstuimig weer

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanmiddag na 13:00 trekt er een stevige buienlijn van west naar oost over het land. Bij deze buien kunnen zware windstoten voorkomen, ook is er kans op onweer en hagel. In de avond nemen landinwaarts de zware windstoten af, maar de westelijke kustprovincies houden tot en met de nacht naar dinsdag kans op zware windstoten.

Zware windstoten kunnen lastig zijn voor het verkeer, vooral voor fietsers, (lege) vrachtwagens en auto's met aanhanger of caravan. Ook kan het tijdens een stevige hagelbui kortstondig glad zijn. Verder is er kans op overlast bij buitenactiviteiten zoals (water)sport, recreatie en evenementen.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend wordt het geleidelijk overal bewolkt en volgen er van het westen uit buien. In de loop van de ochtend neemt de kans op onweer, hagel en windstoten toe. De matige zuidwestenwind draait naar een westelijke richting en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt en trekken er stevige buien van west naar oost over het land. De buien gaan gepaard met hagel, onweer en zware windstoten, vlak aan zee van 80 tot 100 km/u, verder landinwaarts tot rond 90 km/u. De zwaarste buien verlaten aan het eind van de middag het land. Er blijven echter wel buien voorkomen, plaatselijk ook met onweer en hagel. De maximumtemperatuur wordt hooguit 12°C, tijdens buien zakt de temperatuur naar circa 5°C. De wind waait uit het westen en neemt boven land toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6, en langs de kust naar hard en mogelijk stormachtig, windkracht 7-8.

Vanavond zijn er naast opklaringen ook nog enkele buien, vooral in de noordelijke helft van het land. Opnieuw plaatselijk met onweer, hagel en (zware) windstoten. De wind uit het westen is matig, in de kustprovincies af en toe vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht blijven er regelmatig buien voorkomen. Wederom met kans op onweer, hagel en langs de (zuid)westkust nog met zware windstoten. De westelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6, en langs de zuidwestkust hard, windkracht 7. De minimumtemperatuur ligt rond de 5°C.


Tot morgen!

                   

Wolken boven de Gustav Maherlaan in Amsterdam (Foto: Pukeko)
Wolken boven de Gustav Maherlaan in Amsterdam (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.