Wehrlein wint tweede ePrix Misano na stilvallen leider in slotronde

Op het circuit van Misano is zondag de tweede ePrix van het weekeinde verreden. Op het World Circuit Marco Simoncelli werd net als zaterdag een heerlijke race afgewerkt, waarin het pas in de laatste paar ronden wat begon te kalmeren.

McLaren-coureur Jake Hughes en Penske-rijder Jean-Eric Vergne stonden op de eerste rij, voor de Porsche van Pascal Wehrlein en de Abt van Nico Müller. Achter hen stonden Sam Bird (McLaren), Stoffel Vandoorne (Penske), Robin Frijns (Envision), Nick Cassidy (Jaguar), Jake Dennis (Andretti) en kampioenschapsleider Oliver Rowland (Nissan) - Nyck de Vries zette zijn Mahindra op de twintigste plek neer.

In de wederom lekker chaotische openingsfase wist Hughes de leiding te behouden, voor Vergne, de sterk vertrokken Cassidy, Wehrlein en Bird. Het bleef net als op zaterdag heerlijk chaotisch en onder meer Vergne en Wehrlein pakten een beurt op kop. Frijns ging redelijk goed mee, tot ronde zeven: hij parkeerde zijn Envision na een iets te hard duel in de grindbak en de safety car kwam de baan op.

Met inmiddels Müller, Wehrlein en Cassidy voorop konden we al vrij snel door en het duurde niet lang voor Rowland zich helemaal naar voren werkte. Vanaf dat moment leek de race zich een beetje te kalmeren: Rowland bleef aan de leiding rijden, Wehrlein en Dennis reden achter hem, voor Müller, Günther en Cassidy.

Rowland was rustig op weg naar de overwinning, maar in de laatste ronde ging dat ineens niet door: de batterij was leeg en zijn auto hield er uit het niks mee op. Wehrlein reed zo ineens naar een duidelijke overwinning, voor Dennis, die Cassidy nét versloeg. De Vries finishte als vijftiende, Rowland haalde de finish niet en zakte in het kampioenschap zo terug tot achter Wehrlein én Dennis.