Viñales domineert MotoGP-sprint op COTA, Veijer op P4 in Moto3

Op het Circuit of the Americas in Texas is zaterdagavond de sprint verreden van het MotoGP-weekeinde in de Verenigde Staten. Dat werd dit keer niet een al te spannende race, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Eerder op de dag werden alle kwalificaties verreden, ook in de Moto2 en Moto3.

Maverick Viñales had zich met overmacht naar poleposition gereden en had rookiesensatie Pedro Acosta en 'King of COTA' Marc Marquez naast zich op rij één. Francesco Bagnaia, Enea Bastianini en Jorge Martin volgden op de tweede rij, voor Aleix Espargaro, Fabio Di Giannantonio, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi, Jack Miller en Alex Marquez.

Viñales begon ijzersterk en had na de openingsronde de leiding in handen, voor Marc Marquez en Acosta - Bastianini en Marquez moesten een klein gaatje laten. Viñales reed alsmaar verder weg en pakte zeer overtuigend zijn tweede sprintzege op rij. Marquez won de prima strijd om de tweede plek, Martin completeerde het podium, voor Acosta en Espargaro.

Zondag gaat de racedag om 18.00 uur van start met de Moto3, waar David Alonso op poleposition staat, naast José Antonio Rueda en Daniel Holgado. Collin Veijer mag vanaf een prima vierde plek vertrekken, naast Joel Kelso en de verrassende Jacob Roulstone.

Om 19.15 uur is het dan de beurt aan de Moto2, met polesitter Aron Canet op de eerste rij, naast de Boscoscuro's van Fermin Aldeguer en Sergio Garcia. Albert Arenas, Joe Roberts en Marcos Ramirez nemen plaats op rij twee, Bo Bendsneyder start vanaf een prima tiende plek en Zonta van den Goorbergh moet het doen vanaf de 24e plek.

De MotoGP begint tot slot om 21.00 uur.