Da Costa verliest zege na fantastische eerste ePrix op circuit Misano

De Formule E rijdt doorgaans op allerlei stratencircuits, maar dit weekeinde is men op het World Circuit Marco Simoncelli in het Italiaanse Misano. Daar stond zaterdag de eerste race op het programma en dat werd een absolute toprace, met vechtpartijen vanaf de eerste tot de laatste ronde. Zondagmiddag staat er nog een tweede race op het programma in Misano.

Mitch Evans mocht zijn Jaguar op poleposition parkeren, naast de Penske van Jean-Eric Vergne. Achter hen stonden de Porsche van Pascal Wehrlein en de Abt van Nico Müller, voor Oliver Rowland (Nissan), Sam Bird (McLaren), Maximilian Günther (Maserati), Nick Cassidy (Jaguar) en de Envisions van Sebastien Buemi en Robin Frijns - Nyck de Vries moest het met zijn Mahindra doen vanaf plek negentien.

Evans kende een sterke start, maar in de loop van de eerste ronde ging Buemi er voorbij. Cassidy sloot aan op plek drie, voor Wehrlein, Vergne en Antonio Felix da Costa, die fantastisch begonnen was, maar de posities veranderden bijna bocht na bocht in het hele veld. Cassidy nam de leiding over en had dan weer Günther achter zich, terwijl Evans in een paar bochten naar plek acht zakte.

Ook Wehrlein nam plaats aan de kop van het veld, terwijl Cassidy in het forse gedrang in de problemen kwam: zijn voorvleugel liep schade op - Vergne kreeg vijf seconden straf voor die situatie - en liep tegen zijn band aan, waardoor hij naar binnen moest. Ondertussen kwam niemand minder dan Stoffel Vandoorne ineens naar voren en ook hij mocht even een beurt op kop rijden, maar niet veel later pakte Evans zijn oorspronkelijke positie weer even terug.

Bij het ingaan van de slotronde wisten éindelijk twee coureurs zich los te werken van de rest van het veld: Da Costa en Rowland streden om de winst, achter hen reed Vergne op de derde plek, maar met een tijdstraf boven het hoofd. Da Costa hield stand en pakte een fraaie zege, de zesde winnaar in zes races dit jaar. Rowland werd tweede, Vergne finishte als derde, maar die plek ging naar Dennis, voor Günther en Dan Ticktum. De Vries werd veertiende, Frijns bolde als negentiende over de meet.

Update
Da Costa is zijn overwinning kwijt, nadat zijn auto niet aan de technische reglementen bleek te voldoen. Rowland krijgt de overwinning zo in de schoot geworpen.