Laperia sprint naar winst in tweede etappe Ronde van het Baskenland

Paul Lapeira heeft de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Fransman was in Kanbo de snelste van een na een valpartij in de laatste vijf kilometer uitgedund peloton. De Fransman won met duidelijk verschil voor Samuele Battistella. In het algemeen klassement blijft Primoz Roglic de leider.

De tweede etappe in de Ronde van het Baskenland was de makkelijkste etappe van deze week. Met maar één beklimming onderweg werd een massasprint verwacht in de Baskische rittenkoers. Vijf koplopers kregen vroeg in de etappe de ruimte van het peloton, met daarbij de Nederlander Jetse Bol. De Nederlander had met zijn medevluchters een maximale voorsprong van ruim vier minuten, maar in de laatste vijftien kilometer werd de kopgroep bijgehaald.

Nadat de kopgroep was bijgehaald werd het ook nerveuzer in het peloton. In de laatste vijf kilometer waren er meerdere valpartijen, waaronder die van Tao Geoghegan Hart. De Engelsman verloor meer dan drie minuten en de valpartij zorgde ook voor een breuk in het peloton, maar de belangrijkste klassementsrenners zaten goed vooraan. Bij het ingaan van de laatste drie kilometer was er ook nog een valpartij van Romain Grégoire, de jonge Fransman gleed weg op de natte wegen in het Baskenland.

Uiteindelijk zou er een groep van veertig renners sprinten voor de dagzege en daarin was Paul Lapeira de snelste. De renner van Decathlon AG2R La Mondiale werd goed gebracht door zijn ploeggenoot Bruno Armirail en maakte het vervolgens makkelijk af voor Samuele Battistella. In het algemeen klassement blijft Primoz Roglic de leider. De Sloveen heeft daarin tien seconden voorsprong op Mattias Skjelmose en Remco Evenepoel.

Results powered by FirstCycling.com