Uitslag RKC - sc Heerenveen

RKC heeft een puntje overgehouden aan het duel tegen sc Heerenveen. In Waalwijk werd het tussen de beide ploegen 1-1 en door dat puntje staan de Waalwijkers op een veilige vijftiende plaats.

sc Heerenveen begon in Waalwijk het beste aan de wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd kregen de Friezen een aantal kansen om de score te openen, maar de aanvallers gingen er slordig mee om en bij rust was het nog 0-0. RKC kwam minder in het spel voor, maar via David Min kreeg het een goede kans, maar ook hij ging slordig om met zijn kans.

Direct in de tweede helft was het wel raak voor Heerenveen. Pelle van Amersfoort kopte een voorzet van Osame Sahraoui binnen. Na de 0-1 werd RKC wat meer dreigend en dat zorgde een kwartier na de openingstreffer voor de gelijkmaker. Kevin Felida zorgde voor de 1-1 nadat zijn afstandsschot van richting werd veranderd.

In de slotfase kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en hield RKC één belangrijk punt over aan het duel tegen de Friezen. Doordat ene punt staat RKC op de veilige vijftiende plaats met nog zeven wedstrijden te gaan.