GŁnther wint spannende eerste ePrix in Tokyo, Frijns 9e

In Tokyo is zaterdag de vijfde ePrix van het Formule E-seizoen verreden. Het leverde een fraaie race op, waarin niemand echt weg wist te komen en er tot in de laatste bochten werd geknokt om de podiumposities.

Oliver Rowland zette zijn Nissan op poleposition, naast de Maserati van Maximilian Günther. Edoardo Mortara van Mahindra en de verrassende ERT-coureur Sergio Sette Câmara vertrokken vanaf de tweede rij, voor Andretti-coureur Jake Dennis, Pascal Wehrlein namens Porsche, Nico Müller (Abt), Antonio Felix da Costa (Porsche), Mitch Evans (Jaguar) en Robin Frijns in de Envision - Nyck de Vries startte met zijn Mahindra vanaf plek twaalf.

Rowland kende een prima start en pakte de leiding, maar moest wel Mortara van zich af houden. Günther schoof aan op plek drie, voor Dennis, Sette Câmara, Wehrlein, Da Costa en Frijns. Rowland pakte na tien ronden zijn eerste Attack Mode en behield de leiding, Mortara leverde bij het activeren een plekje in bij Günther. Die pakte kort daarna zelfs de leiding: Rowland activeerde gelijk zijn tweede Attack Mode en kwam vlak achter Günther terecht.

Bij de Attack Mode-activaties kwam Rowland weer terug naar de leiding, maar Günther, Mortara en Da Costa zaten er vlak achter. Niet veel later ging Mitch Evans de muur in, waardoor de safety car de baan op kwam. Met ruim tien ronden te gaan konden we weer door en na een paar ronden opende Günther met succes de aanval op Rowland.

Tot in de laatste ronde werd er hevig gevochten om de podiumplaatsen, inclusief de leiding, maar Günther wist het nét vol te houden en pakte de winst, voor Rowland en de in de slotronden zeer sterk opgekomen Dennis. Da Costa werd vierde, voor Wehrlein, die de leiding in het kampioenschap overneemt, Mortara, Müller, Nick Cassidy en Frijns, die in het gedrang zijn voorvleugel kwijt was geraakt - De Vries finishte niet.