MotoE-seizoen begint met overwinningen Spinelli en Casadei in fraaie races Algarve

Op het circuit van Portimão, in de Algarve, is zaterdag het seizoen in de MotoE weer begonnen, het zo nu en dan met de MotoGP meereizende kampioenschap voor elektrische motoren. Zaterdag werden de twee races van dit weekeinde verreden, met - vanwege de batterijen - nog altijd vrij korte races, die echter wel van start tot finish vol gevechten zitten.

Race één
Op poleposition stond Eric Granado, naast Nicholas Spinelli en Mattia Casadei. Rij twee werd gevormd door Hector Garzo, Alessandro Zaccone en Oscar Gutierrez, voor Jordi Torres, Lukas Tulovic en Kevin Zannoni. De beste start was voor Garzo, die naar voren schoot en de leiding pakte, voor Casadei en Granado.

Granado nam de leiding in rap tempo terug, maar ging gelijk daarna onderuit. Casadei pakte plek één zo over, met Garzo achter zich aan, maar het was Spinelli die met een fraaie move langs beiden ging. Achter hen ging het fout in de strijd om plek vier: Zaccone ramde bovenop Torres, beiden gingen onderuit.

Spinelli, Garzo en Casadei streden in de slotronde volle bak om de overwinning, maar Spinelli sloeg de aanvallen af en opende het jaar met een overwinning, voor Garzo en Casadei.

Race twee
Dezelfde startopstelling stond klaar voor race twee en dit keer was het Spinelli die met een topstart de leiding pakte, voor Garzo, Granado en Casadei. Voor Spinelli ging het echter al snel fout: hij kreeg een dubbele long lap-penalty, omdat hij op de grid nét over de lijn stond, maar nog voor hij daar aan toe kwam gleed hij het grind in.

Casadei werkte zich in de chaos naar de leiding, Garzo en Granado probeerden te volgen, met Torres en Zaccone achter hen aan. Gutierrez kwam zich ook melden en gooide zich volop in de strijd, waarbij hij plek twee pakte in het kielzog van Garzo.

Bij het ingaan van de slotronde slipstreamde Casadei zich naar de koppositie en die wist hij vast te houden voor een mooie zege. Garzo pakte de tweede plek, rookie Gutierrez greep zijn eerste podiumplek.