Hadjar raakt F2-zege Melbourne kwijt, Verschoor finisht niet

Ook in de Formule 2 is het raceweekeinde in volle gang. In het Australische Albert Park in Melbourne werd zaterdagochtend de sprintrace verreden, wat vooral wat betreft de strijd achter de eerste plek een vermakelijke race werd.

Roman Stanek vertrok vanaf poleposition, met Gabriel Bortoleto naast hem. Isack Hadjar en Pepe Marti namen plek op de tweede rij, voor Paul Aron, Zane Maloney, Kush Maini, Richard Verschoor, Kimi Antonelli en Dennis Hauger. Bij de start ging het al fout: Marti en Bortoleto raakten ruim voor bocht één met elkaar in de clinch en gingen de muur in, waardoor de safety car de baan op kwam.

Hadjar had de leiding gepakt bij de start, maar leek ook de schuldige: hij duwde Marti naar rechts, waardoor Marti tegen Bortoleto aan knalde. Na een paar ronden kon er dan echt geracet worden, met Hadjar voorop, voor Stanek, Aron, Maloney, Maini, Antonelli en Verschoor. Hadjar reed zonder problemen weg, maar achter hem werd hevig gevochten om de tweede plek, waarbij het al snel fout ging: Antonelli en Verschoor gingen in de rondte, zonder elkaar echt te raken.

Niet verrassend kwam de safety car de baan weer op, waardoor Hadjar's enorme voorsprong verdween. Nadat de boel opgeruimd was konden we weer door, met Hadjar en Stanek dit keer gevolgd door Maini, Hauger en Franco Colapinto. Ook na deze herstart reed Hadjar met overmacht weg richting een zeer dominante zege, voor Stanek en Hauger, die in de slotfase op fraaie wijze voorbij Maini ging.

Update 15.50 uur
Hadjar heeft zijn feestje weer stop kunnen zetten: hij kreeg tien seconden tijdstraf voor het veroorzaken van de startcrash, waardoor hij terug is gevallen naar plek zes. De winst is zo voor het eerst voor Stanek, met Hauger en Maini ook in de top-3.