Stenshorne wint heerlijke F3-sprintrace Albert Park, Van Hoepen 3e

In het Australische Albert Park in Melbourne is zaterdagochtend de sprintrace verreden in de Formule 3. Dat werd weer een heerlijke race, met vooral een openingsfase vol stevige knokpartijen en spanning tot het einde.

Laurens van Hoepen stond net als in Bahrein op poleposition, dit keer naast Martinius Stenshorne. Christian Mansell stond met Oliver Goethe op de tweede rij, voor Arvid Lindblad, Mari Boya, Luke Browning, Nikita Bedrin, Nikola Tsolov, Dino Beganovic, Gabriele Mini en Leonardo Fornaroli - de snelste man in de kwalificatie en zondag in de hoofdrace dus de man op pole.

Van Hoepen hield Stenshorne van zich af bij de start en pakte zo de leiding, maar de Noor trok alles uit de kast om aan te vallen - daarbij moest hij ook op Mansell letten. Stenshorne ging in ronde drie dan toch naar de leiding, maar Van Hoepen sloeg terug en moest zich een paar bochten later nog eens gewonnen geven.

Na de heftige openingsfase wisten Stenshorne en Van Hoepen wat weg te rijden van Mansell, die zijn derde plek af moest staan aan Lindblad. Mansell bleek schade opgelopen te hebben bij het geduw in het begin en begon in rap tempo plekken te verliezen, na negen ronden werd hij de top-10 uit gereden. Lindblad sloot ondertussen aan bij Van Hoepen en ging er simpel voorbij voor plek twee.

Met zo'n zes ronden te gaan kwamen Tasanapol Inthrapuvasak en Tommy Smith met elkaar in aanraking, waarbij de Thai in de grindbak strandde: safety car, waardoor Lindblad aan kon sluiten bij Stenshorne. Na twee ronden konden we door met Stenshorne en Lindblad voorop, gevolgd door Van Hoepen, Boya, Goethe en Mini.

In de laatste ronde was Stenshorne er in geslaagd de aanvallen van Lindblad af te slaan en daarmee pakte de Noor zijn allereerste overwinning in de Formule 3. Lindblad werd tweede, Van Hoepen pakte een fraaie derde plek.