Darter Humphries wint derde Premier League-avond op rij

Voor de liefhebber keren we snel nog even terug naar de donderdagavond, want in de 3Arena in Dublin werd alweer de achtste avond gespeeld in de Premier League Darts. Luke Humphries begon als de man in vorm, nadat hij de vorige twee avonden al op zijn naam schreef.

Kwartfinales
Luke Humphries opende tegen Peter Wright en deed dat bijzonder overtuigend: in no-time had hij een 6-1 overwinning te pakken tegen de Schot.

Nathan Aspinall en Rob Cross waren als tweede aan de beurt en maakten er een wedstrijd van waarin het volledig gelijk op ging. Er was dan ook een beslissende elfde leg nodig en daarin maakte Aspinall het ondanks een missertje af: 6-5.

Michael van Gerwen trad aan tegen Gerwyn Price, die uit de startblokken schoot en een 3-0 voorsprong pakte. Met onder meer een 132-finish knokte Van Gerwen zich terug naar 4-4, maar op 5-5 sloeg Price met dubbel-10 alsnog toe: 6-5.

In de laatste kwartfinale speelde Luke Littler tegen Michael Smith, die met een 122-finish om op 3-3 te komen indruk maakte. De oud-wereldkampioen bleef meer dan uitstekend spelen en trok met 6-4 de overwinning naar zich toe.

Halve finales
Humphries en Aspinall maakten er een prima wedstrijd van, waarin het lange tijd gelijk op ging: Humphries liet op 4-3 breakkansen liggen en Aspinall maakte er 4-4 van. Een leg later maakte Humphries het echter wel af en met 6-4 ging hij naar de finale.

Price speelde tegen Smith en ook dit was weer een uitstekende wedstrijd, waarin de eerste acht legs keurig onderling werden verdeeld. Met een 115-finish sleepte Price er een beslissende leg uit, waarin hij een eerste matchdart liet liggen. Smith greep die kans en met een fraaie 104-finish pakte hij de 6-5 zege.

Finale
Humphries tegen Smith in de finale, waarin Humphries met een geweldige start in rap tempo op 4-0 kwam te staan. Een 125-finish om op 5-2 te komen hield Smith in leven, maar Humphries maakte het een leg later met ietwat moeite alsnog af: 6-3.