Laurance sprint naar winst in CataoniŽ en houdt Van den Berg van tweede ritzege af

Axel Laurance heeft de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De 22-jarige Fransman was in de sprint te snel voor Marijn van den Berg, die donderdag nog had gewonnen in Catalaanse rittenkoers.

Vandaag kregen de sprinters een nieuwe kans in de Ronde van Catalonië. Onderweg lagen er twee beklimmingen van de tweede categorie, waarvan de laatste op dertig kilometer van de finish. Niet zwaar genoeg, al probeerde vooral Israel - Premier Tech op de laatste klim van de dag wel om de sprinters eraf te rijden.

In eerste instantie slaagde de ploeg ook in de opzet, maar in de afdaling en het vlakke stuk daarna kwamen de sprinters toch weer aansluiten bij het peloton, waardoor er voor de tweede dag op rij gesprint kon gaan worden voor de dagwinst. Marijn van den Berg was dicht bij zijn tweede dagzege, maar Axel Laurance was net iets sneller dan de Nederlander. Klassementsleider Tadej Pogacar wilde ook meesprinten, maar nadat de Sloveen bijna in de hekken werd gereden kneep hij wijselijk in de remmen en kwam veilig over de finish.

Results powered by FirstCycling.com