Bird wint ePrix S„o Paulo na zinderende slotfase, De Vries en Frijns buiten de punten

Voor de liefhebber van een stevig potje racen keren we nog even terug naar de zaterdagavond. In São Paulo werd de vierde ePrix van het Formule E-seizoen verreden, waar op de Braziliaanse straten werd gestreden tot in de allerlaatste meters.

Poleposition was in handen van Porsche-coureur Pascal Wehrlein, die Penske-rijder Stoffel Vandoorne naast zich had staan. Op de tweede rij stonden Vandoorne's teamgenoot Jean-Eric Vergne en Mitch Evans (Jaguar), voor McLaren-coureur Sam Bird, Edoardo Mortara (Mahindra), Nico MÜller (Abt), Antonio Felix da Costa (Porsche), Nick Cassidy (Jaguar) en Andretti-coureur Jake Dennis - Nyck de Vries (Mahindra) startte vanaf plek dertien, vier posities voor Envision-rijder Robin Frijns.

Wehrlein kende een prima start, maar het beste begin was van Da Costa: de Portugees schoot van de achtste naar de derde plek en pakte de leiding op het moment dat Wehrlein en Vandoorne hun eerste Attack Mode pakten. Richting de helft van de race, met inmiddels Bird, Evans en Wehrlein voorop, kwam de safety car de baan op: Cassidy had stevig de muur geraakt en kon niet verder.

Met een kleine tien ronden te gaan konden we door, met Bird, Evans, Wehrlein, Dennis en Da Costa voorop - de Attack Modes hadden de boel ietwat door elkaar gegooid. Een paar ronden later ging Evans buitenom bij Bird naar de leiding, maar in de allerlaatste ronde sloeg Bird in de absolute slotfase terug: buitenom ging hij langs Evans naar een prachtige overwinning. Evans werd tweede, Oliver Rowland completeerde het podium met een prachtige actie op Wehrlein én Dennis in de laatste bocht, De Vries werd veertiende, Frijns achttiende.