Darter Humphries boekt tweeede Premier League-zege op rij en neemt leiding over

In de Motorpoint Arena in Nottingham is donderdagavond de zevende avond gespeeld in de Premier League Darts. Daarbij raakte Michael van Gerwen zijn leidende positie in het klassement kwijt, nadat hij eerder nog drie avonden op rij won.

Kwartfinales
Peter Wright en Gerwyn Price openden de avond, waarbij het lange tijd gelijk op ging. Op 5-4 liet Price drie matchdarts liggen, waarna Wright het een leg later wél af wist te maken: 6-5.

Luke Humphries begon vervolgens ijzersterk tegen Michael Smith, die zich met een 146-finish in leven hield en vervolgens zelfs van 4-1 terug wist te komen naar 4-4. Humphries rechtte net op tijd de rug en de wereldkampioen won met 6-4.

Luke Litter startte sterk tegen Michael van Gerwen, die een 170-finish liet liggen en daarmee zijn laatste kans op de aansluiting niet pakte. Littler's eerste matchdart was om een negendarter te gooien, wat nét niet lukte, maar hij maakte het daarna met 6-2 af.

Rob Cross en Nathan Aspinall maakten er niet echt een spektakel van, maar spannend was het wel: er was een elfde en beslissende leg nodig. Daarin wist Aspinall zijn kans te pakken, hij won met 6-5.

Halve finales
Humphries had bepaald geen moeite met Wright: een gemiddelde van zo'n 106 punten was genoeg om de Schot geen enkele kans te bieden en met 6-1 aan de kant te schuiven.

Aspinall nam het op tegen Littler en wist op 3-2 zowaar een break te plaatsen. Op 5-2 liet Aspinall een hele reeks matchdarts liggen, waarna Littler na vele kansen eindelijk een dubbel raakte. Het was niet genoeg, een leg later maakte Aspinall het met een 69-finish gewoon af: 6-3 en zijn eerste zege op Littler was een feit.

Finale
Ook in de finale was Humphries aanvankelijk veel te sterk: in no-time speelde de wereldkampioen zich naar een 4-1 voorsprong. Aspinall gaf uiteraard niet op en na een bouncer van Humphries kwam hij terug tot 4-3. Een kans op 4-4 liet hij echter liggen en gelijk daarna maakte Humphries het met een snaarstrakke 78-finish af voor de dagwinst én de leiding in de Premier League.