Jorgenson de sterkste in Parijs-Nice; Evenepoel wint slotrit

Remco Evenepoel heeft de slotrit in Parijs-Nice gewonnen. De sterke Belgische kampioen opende al op meer dan veertig kilometer van de aankomst de aanval, enkel Matteo Jorgenson kon volgen. In de sprint was Evenepoel de snelste, maar de eindzege ging wel naar de Amerikaan van Team Visma | Lease a Bike.

De slotrit in Parijs-Nice is traditioneel een korte, maar lastige rit rondom Nice. Brandon McNulty ging de slotdag in als leider, de Amerikaan had maar vier seconden voorsprong op zijn landgenoot Matteo Jorgenson. Ook Mattias Skjelmose en Remco Evenepoel stonden niet ver in het algemeen klassement.

Na verschillende aanvallen in het begin van de wedstrijd was alles weer samen gekomen op vijftig kilometer van de finish en daar zou ook de finale van de etappe beginnen. Op de Côte de Peille opende Evenepoel de aanval op zijn concurrenten. De eerste twee aanvallen waren nog geen succes, maar bij de derde aanval van de Belgisch kampioen kon in eerste instantie alleen Jorgenson volgen. Klassementsleider McNulty moest passen met in zijn wiel Aleksandr Vlasov, maar vlak voor de top maakte de Rus wel de sprong naar de leiders, terwijl McNulty op de top van de beklimming twintig seconden achter was.

Evenepoel en Jorgenson werkten goed samen, terwijl Vlasov in het wiel bleef. Het drietal liepen uit naar twee minuten voorsprong en het was duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Op de laatste beklimming, Col des Quatre Chemins, bepaalde Evenepoel het tempo. Jorgenson kwam geen moment in de problemen, terwijl Vlasov op anderhalve kilometer moest lossen bij de twee. Evenepoel en Jorgenson reden samen naar de finishstreep, waar Evenepoel de ritzege mocht pakken. Jorgenson won het eindklassement in Parijs-Nice.

Results powered by FirstCycling.com