Milan wint slotrit van Tirreno-Adriatico; eindzege voor Vingegaard

Jonathan Milan heeft de slotrit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. In de massasprint was de snelle Italiaan te snel voor Alexander Kristoff. In de slotetappe kwam de leiderstrui van Jonas Vingegaard niet in gevaar en pakte zijn eerste eindwinst in de Tirreno-Adriatico.

De slotrit van de Tirreno-Adriatico was in het begin nog heuvelachtig, maar de laatste 70 kilometer was volledig vlak. In het heuvelachtige gedeelte zou er een sterke kopgroep ontstaan met onder anderen Ben Healy. De kopgroep zou het echter niet halen en er kon in de slotrit gesprint worden voor de dagzege. Daarin leek Jasper Philipsen het te gaan halen, maar de Belg viel in de laatste meters stil en zou pas als vierde over de finish komen. Jonathan Milan had wel zijn sprint goed getimed en sprintte naar zijn tweede ritzege deze rittenkoers.

De eindwinst was voor Jonas Vingegaard. De Deense klimmer van Team Visma | Lease a Bike was in de twee bergritten duidelijk de beste en in de slotrit finishte hij veilig in het peloton. Hij won voor Juan Ayuso en Jai Hindley.

Results powered by FirstCycling.com