Uitslag FC Twente - Sparta

FC Twente heeft zaterdag in eigen huis gewonnen van Sparta Rotterdam. De thuisploeg was beter dan Sparta en won uiteindelijk met 2-1.

Halverwege de eerste helft kwam FC Twente in eigen huis op voorsprong. Daan Rots kopte een fraaie voorzet van Michel Vlap binnen. Na het openingsdoelpunt kreeg FC Twente kansen op meer. Vaak stond Sparta-doelman Nick Olij in de weg, maar ook de paal en lat voorkwamen een tweede doelpunt in de eerste helft voor de thuisploeg.

Een kwartier voor tijd kwam FC Twente op een terechte 2-0 voorsprong via Myron Boadu. Toch kwam Sparta vanuit het niets weer in de wedstrijd na een afstandsschot van Pelle Clement. Daarna had Twente het even lastig, maar won uiteindelijk met 2-1 en blijft daarmee stevig op de derde plaats staan in de eredivisie.