Fittipaldi wint chaotische Formule 2-race Jeddah, Verschoor 8e na diskwalificatie sprintrace

Op het stratencircuit van Jeddah in Saoedi-Arabië is zaterdag de hoofdrace van het Formule 2-weekeinde verreden. Dat werd een race waarin een safety car en de timing van pitstops cruciaal bleken en waarin tot op het laatst werd geknokt voor de podiumposities.

Kush Maini verving de bij Ferrari in de F1 ingestapte Oliver Bearman op poleposition, naast Jak Crawford. Victor Martins en Enzo Fittipaldi stonden op rij twee, voor Andrea Kimi Antonelli, sprintracewinnaar Dennis Hauger, Isack Hadjar en Richard Verschoor, die zijn zege in de sprintrace in moest leveren wegens een overtreding van de reglementen rondom de mapping van het gaspedaal.

De safety car mocht al na één ronde de baan betreden, want Pepe Marti was in het middenveld in de rondte gegaan en werd aangereden door Roman Stanek, waardoor ze beiden stil kwamen te staan. Maini had ondertussen simpel de leiding behouden, voor Crawford, Fittipaldi, Antonelli, Martins, Hauger, Hadjar en Verschoor en met die volgorde kon de boel twee ronden later hervat worden.

Crawford kwam al vroeg zijn banden inwisselen, niet lang daarna gevolgd door Maini, Fittipaldi en Antonelli. Een spin van Franco Colapinto bracht de safety car even later weer de baan op. Juan Manuel Correa, Amaury Cordeel en Taylor Barnard reden voorop, maar Correa moest zijn stop nog maken. Fittipaldi volgde op plek vier, voor Maini, Crawford en Hadjar.

Fittipaldi ging bij de herstart al gelijk langs Barnard, niet veel later nam hij in één fraaie move ook Cordeel en Correa te grazen. Maini ging ook snel langs Cordeel, terwijl Correa drie ronden voor het einde dan eindelijk zijn stop maakte. Fittipaldi's overwinning kwam niet meer in gevaar, terwijl achter hem hevig werd geknokt om de tweede plek. Die ging nog net naar Maini, voor Hauger, Crawford en Cordeel - Verschoor finishte als achtste.