Verschoor verliest F2-zege in sprintrace Jeddah

Op het stratencircuit van het Saoedische Jeddah is vrijdag de sprintrace van het Formule 2-weekeinde verreden. Het Nederlandse weekeinde begon daarmee alvast uitstekend, met dank aan Richard Verschoor.

Poleposition was voor Paul Aron, met Richard Verschoor naast hem. Isack Hadjar en Dennis Hauger stonden op rij twee, voor Andrea Kimi Antonelli, Enzo Fittipaldi, Victor Martins en Jak Crawford. Al in ronde één kwam de safety car de baan op: Martins ging de muur in, Crawford werd geraakt door een slecht vertrokken Antonelli en Franco Colapinto én Zak O'Sullivan kwamen niet eens van de grid af.

Na een paar ronden konden we dan echt gaan racen, met Aron, Verschoor, Hadjar, Hauger en Kush Maini voorop. Het duurde niet al te lang voor Verschoor een aanval plaatste en dat leverde gelijk succes op, kort daarop gevolgd door een succesvolle move van Hauger op de derde plek van Hadjar. Na wat mooie acties werd de boel weer even geneutraliseerd: Amaury Cordeel kwam in het achterveld stil te staan.

Verschoor reed beetje bij beetje weg van Aron, die een paar ronden voor het einde werd gepasseerd door Hauger. De Noor wist het gat naar Verschoor echter niet te dichten en dus pakte de Nederlander zijn vierde Formule 2-zege, voor Hauger en Aron.

Update
Verschoor is gediskwalificeerd wegens problemen met de auto en is zijn overwinning dus kwijt, waardoor Hauger de winst pakt.