UAE Emirates snelste in ploegentijdrit Parijs-Nice

UAE Team Emirates heeft de ploegentijdrit in Parijs-Nice gewonnen. In de derde etappe was de ploeg uit het Midden-Oosten 15 seconden sneller dan Jayco AlUla.

De ploegentijdrit was de eerste test voor de klassementsrenners in Parijs-Nice. Rondom Auxerre moesten de renners bijna 27 kilometer afleggen. Bij het eerste tussenpunt was Soudal-QuickStep maar liefst 17 seconden sneller dan UAE Team Emiraties, die tot dan toe de snelste tijd had neergezet.

In het tweede deel van de tijdrit moesten verschillende ploegen de ploegentijdrit in natte omstandigheden afleggen, waaronder Soudal-Quickstep, Bora-hansgrohe en Visma | Lease a Bike, terwijl UAE Team Emirates het in volledige droge omstandigheden kon afleggen. Aan de streep zorgde dat ook voor het verschil.

UAE Team Emirates was met een tijd van 31 minuten en 23 seconden de snelste en daarmee vijftien seconden sneller dan Jayco AlUla. Soudal QuickStep verloor in het tweede deel veel tijd en klokte pas de vierde tijd op 22 seconden van de winnaar. Ook Bora-hansgrohe klokte een snelle tussentijd, maar gaf in het tweede deel ook veel toe en moest een kleine minuut toegeven op de winnaar. Visma | Lease a Bike zou als zesde finishen.

Results powered by FirstCycling.com