Philipsen sprint in Tirreno-Adriatico naar eerste seizoenszege van het jaar

Jasper Philipsen heeft zijn eerste seizoenszege van het jaar te pakken. In de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico was de Belgische sprinter de snelste. Hij won voor zijn landgenoot Tim Merlier. In het algemeen klassement blijft Juan Ayuso aan de leiding staan.

De tweede etappe in de Tirreno-Adriatico was de eerste kans voor de sprinters. In de Italiaanse rittenkoers moesten de renners bijna 200 kilometer fietsen. In de eerste uren van de wedstrijd reden er vier renners vooruit maar werden ruim voor de streep ingerekend. Vervolgens konden de sprinters zich opmaken voor hun eerste kans deze week.

In de sprint ging Tim Merlier van vroeg aan. De Belg van Soudal-QuickStep ging van veel te vroeg aan. Jasper Phlipsen zat in het wiel van zijn landgenoot en maakte het vervolgens simpel af. Voor Philipsen is het zijn eerste seizoenszege van het jaar. Biniam Girmay kwam als derde over de streep, maar doordat de Eritreeër van zijn lijn afweek werd hij naar de laatste plaats in het peloton gezet en werd Axel Zingle derde. 

Results powered by FirstCycling.com