Darter Van den Bergh wint UK Open na zinderende finale

Voor de liefhebber werpen we nog even een blik terug op het weekeinde. In Minehead werd een van de grootste majors in het darts gespeeld, de UK Open, met in totaal 158 deelnemers.

De Nederlanders waren niet echt lekker op dreef. Vincent van der Voort ging er in de vijfde ronde met 10-6 uit tegen Dimitri van den Bergh, Kevin Doets verloor in diezelfde ronde met 10-9 van Stephen Bunting en Danny Noppert sneuvelde met 10-9 tegen Martin Lukeman.

Alleen Gian van Veen kwam de achtste finales in, maar daarin dolf ook hij het onderspit: Damon Heta was met 10-8 te sterk. In de kwartfinales rekende wereldkampioen Luke Humphries vervolgens met 10-2 af met Bunting, terwijl Heta in een geweldige wedstrijd met 10-8 van Luke Littler won. Ricky Evans klopte Rob Cross met 10-7 en Van den Bergh schoof Lukeman met 10-5 opzij.

De halve finales waren niet al te spannend: Van den Bergh klopte Heta met 11-6 en Humphries was met 11-2 te sterk voor Evans. De finale was dan weer wel heerlijk spannend: Van den Bergh gaf een 7-2 voorsprong uit handen en Humphries kwam terug tot 10-10, maar in de beslissende leg maakte de Belg het toch af voor de tweede majortitel uit zijn carrière.