Uitslag sc Heerenveen - PEC Zwolle

Heerenveen heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om tickets voor de play-offs om Europees voetbal. In thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle wonnen de Friezen met 2-0.

sc Heerenveen was tegen PEC Zwolle beter en kreeg ook meerdere kansen, maar pas in de blessuretijd van de eerste helft viel het doelpunt voor de Friezen. Na een overtreding op Osame Sahraoui kreeg Heerenveen een strafschop, waarna Anas Tahiri voor de 1-0 zorgde.

In de tweede helft gaf PEC Zwolle wat meer tegenstand en kreeg ook wat kansjes. Die werden niet benut, waarna Pelle van Amersfoort halverwege de tweede helft de wedstrijd besliste. De middenvelder stiftte de bal over de doelman van PEC Zwolle. Door de overwinning stijgt Heerenveen naar de negende plaats in de eredivisie.