Uitslag Go Ahead Eagles - RKC

Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen RKC gewonnen. In de Adelaarshorst won de ploeg van coach René Hake met 1-0 van RKC Waalwijk en stijgt daarmee naar de vijfde plaats in de eredivisie.

In de eerste helft kreeg via Willum Thór Willumsson een goede kans om de score te openen. Op een teruggelegde voorzet schoot de IJslandse aanvaller op de paal. Daarna kregen zowel Go Ahead Eagles als RKC kansen om de score te openen, maar steeds was de afwerking matig en dus werd er in de eerste helft niet gescoord.

In de tweede helft waren er minder kansen, maar werd er wel gescoord. Na een kwartier in de tweede helft zorgde Jakob Breum voor de 1-0. In het resterende half uur zette RKC aan voor de gelijkmaker en werden de bezoekers een aantal maal gevaarlijk, maar mede door goed keeperswerk van Jeffrey de Lange wist RKC niet te scoren en pakte Go Ahead Eagles de zege.

Door de overwinning stijgt Go Ahead Eagles naar de vijfde plaats, RKC blijft op de zestiende plaats staan.